De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Renders tonen Google Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL met verouderd design’

Wouter Nijsen
10 december 2018, 10:42
2 min leestijd
‘Renders tonen Google Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL met verouderd design’

Er gaan al een tijdje geruchten over de Pixel 3 Lite en Pixel 3 Lite XL, twee goedkopere Google-smartphones met minder krachtige hardware. Nieuwe renders, gepubliceerd door 91Mobiles, laten de toestellen in vol ornaat zien, maar helaas is het design niet heel indrukwekkend.

Bekijk de Google Pixel 3 Lite-renders

Dat komt vooral door de flinke schermranden: aan de boven- en onderkant zijn de bezels fors, en ook die aan de zijkant zijn duidelijk zichtbaar. Opvallend genoeg wordt de dikke schermrand aan de onderkant niet gebruikt voor de vingerafdrukscanner, omdat deze aan de achterkant zit. Ook een stereospeaker is afwezig.

De achterkant heeft wel het kenmerkende Pixel-uiterlijk, met een glazen ‘deel’ aan de bovenkant en een ander materiaal daaronder. De 12 megapixel-camera zou dezelfde zijn als van de reguliere Pixel 3 en Pixel 3 XL, al is er geen dubbele frontcamera aanwezig. Selfies maken en videobellen gaat op de Lite-toestellen met een enkele 8 megapixel-sensor.

Het scherm van de Pixel 3 Lite meet vermoedelijk zo’n 5,5 inch, wat even groot is als de Pixel 3. De Pixel 3 Lite XL heeft naar verluidt een 6 inch-display. Beide toestellen hebben – in tegenstelling tot hun duurdere broers – gewoon een koptelefoonaansluiting. De interne hardware is minder krachtig: 91Mobiles heeft het over een Snapdragon 670-chip, 4GB RAM, 32GB niet-uitbreidbare opslag en een usb-c-poort met ondersteuning voor snelladen.

Pixel 3 XL review

Op Android Planet hebben we onlangs de Google Pixel 3 XL uitgebreid getest. Hieronder lees je de conclusie van onze review en de bijhorende video.

De Pixel 3 XL is één van de beste Android-telefoons van 2018 en de beste smartphone die Google tot nu toe heeft gemaakt. Toch zouden we het toestel niet zomaar aan iedereen aanraden, en dat heeft meerdere redenen. Zo heeft de Pixel 3 XL een wat raar uiterlijk door zijn grote notch, geen indrukwekkende accuduur en andere beperkingen. Daarnaast is de smartphone met 949 euro behoorlijk duur; veel Android-toestellen met ongeveer dezelfde hardware zijn inmiddels goedkoper.

Toch is de software nergens beter als op de nieuwe Pixel-telefoon en aan de camera’s kunnen weinig smartphones tippen. Ook het scherm, de prestaties en het design zijn prima en je krijgt drie jaar lang direct de nieuwste updates. Vind je dit belangrijk, dan is het de moeite waard om de Pixel 3 XL te kopen. Zo niet, dan zijn er genoeg alternatieven die niet per se veel voor de Google-telefoon onderdoen.

→ Lees de volledige Google Pixel 3 XL review

Het laatste nieuws over Google

Bron: 91Mobiles
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu