Livestream: volg de onthulling van de Pixel 3 en nieuwe Chromecast

Wouter Nijsen
9 oktober 2018, 15:11
2 min leestijd

Om 17.00 uur Nederlandse tijd gaat het Made By Google 2018-event van start, waar de zoekgigant nieuwe hardware onthult. Met deze livestream volg je de presentatie op de voet, zodat je niets mist. Met onder meer de Google Pixel 3, Pixel 3 XL en nieuwe Chromecast.

Bekijk de Google Pixel 3 livestream

Net als voorgaande jaren komt Google in oktober met een Made by Google-event, waar allerlei nieuwe apparaten uit de doeken worden gedaan. Zo krijgen we de nieuwe Pixel-toestellen te zien: de Pixel 3 en Pixel 3 XL.

De toestellen zijn al veelvuldig gelekt, al heeft Google mogelijk nog wat verrassingen in petto. De livestream gaat om 16.40 uur van start, maar de presentatie begint twintig minuten later. Naar verwachting duurt het event tussen de anderhalf en twee uur.

De livestream is te volgen via YouTube, waardoor je ‘m gemakkelijk op al je apparaten kijkt. Zet de presentatie bijvoorbeeld aan op je smartphone, om ‘m vervolgens te casten naar je televisie met een Chromecast. Ook kun je ‘m natuurlijk op je laptop of tablet kijken. Handig: stel een herinnering via YouTube in, zodat je precies weet wanneer de keynote van start gaat.

Dit verwachten we

Van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL is vrijwel alles bekend. Zo weten we dat de smartphones beschikken over een scherm van respectievelijk 5,5 en 6,3 inch, waarbij de grotere 3 XL een opvallend diepe inkeping heeft. De toestellen zijn daarnaast voorzien van een Snapdragon 845-chip, 4GB RAM, minstens 64GB aan opslagruimte en een accu die je draadloos kunt opladen. Dat laatste wordt mogelijk dankzij de nieuwe, glazen behuizing. Uiteraard draaien de telefoons op Android 9.0 (Pie).

Onze voorspellingen voor het Made by Google 2018-event

Maar er staat nog veel meer op de planning. Zo wordt ook een nieuwe Chromecast aangekondigd, die beschikt over een vernieuwd ontwerp, betere wifi-antenne en bluetooth-ondersteuning. Het apparaatje ligt waarschijnlijk kort na de aankondiging in de winkels. Tot slot spreken geruchten over de Google Pixel Slate, de opvolger van de Pixelbook. De Pixel Watch, een vermeende smartwatch van Google, is helaas uitgesteld naar 2019.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu