‘Google onthult Pixel 3 (XL) en andere producten op 4 oktober’

Erwin Vogelaar
6 augustus 2018, 9:03
2 min leestijd
‘Google onthult Pixel 3 (XL) en andere producten op 4 oktober’

De officiële onthulling van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL vindt waarschijnlijk plaats op 4 oktober. Google lijkt deze datum zelf te hebben gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Pixel 3 onthulling op 4 oktober

De Pixel 3 wordt waarschijnlijk op 4 oktober onthuld. Google heeft de datum voor de opvolger van de Pixel 2 en Pixel 2 XL zelf gelekt via een advertentie op Famebit. Dit is een website van Google die adverteerders koppelt met YouTubers. Deze ‘influencers’ worden regelmatig ingezet voor gesponsorde content. In dit geval om Googles nieuwste smartphone te laten zien.

De advertentie stelt: ‘De Pixel 3-telefoon wordt gelanceerd op 4 oktober 2018. Zoekend naar Canadese creators’. Specifiek zoekt Google naar YouTubers die nog geen Pixel-gebruiker zijn, maar bereid zijn om te wisselen. Google wil dat de YouTubers vervolgens in een video delen hoe het switchen naar de Pixel 3 bevalt.

pixel 3 onthulling

Voorgaande jaren hield Google zijn Made by Google-evenement ook op 4 oktober. Tijdens Google I/O eerder in het jaar ligt de focus op software, maar tijdens Made by Google draait alles om hardware met als belangrijkste onderdeel de nieuwe smartphones.

Het is wel opvallend dat de advertentie stelt dat de smartphone op 4 oktober wordt gelanceerd. In voorgaande jaren waren de nieuwe Pixel-toestellen namelijk niet direct na de aankondiging beschikbaar. Toch wordt met “launching” niet altijd direct de beschikbaarheid bedoeld.

Het is mogelijk dat de advertentie nep is. Hoewel website Android Police de advertentie zelf heeft gezien, is het niet te controleren of de advertentie daadwerkelijk door Google is geplaatst. Het gaat daarom nog echt om een gerucht, hoewel het wel zeer aannemelijk lijkt.

Meer producten

Naast de Pixel 3 en bijhorende Pixel Stand om de smartphone te veranderen in een slimme speaker, zijn er nog meer producten op komst. Zo verwachten we onder andere de Pixel Watch en een nieuwe Pixelbook. Lees meer over welke hardware Google komende herfst uitbrengt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu