De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Teardown: Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn lastig te repareren

Michel van 't Klaphek
17 oktober 2018, 10:44
2 min leestijd
Teardown: Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn lastig te repareren

Je kunt maar beter zuinig zijn met de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL. De toestellen repareren valt namelijk niet mee. Vooral het scherm is lastig te vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3 repareren is allesbehalve een eitje

Dat zeggen de technici van iFixit. Deze website haalt de nieuwste smartphones uit elkaar om te kijken hoe makkelijk ze te repareren zijn. Een 10 betekent dat iedereen het toestel kan repareren en telefoons met rapportcijfer 0 zijn (bijna) niet te herstellen.

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL behalen allebei een 4 en scoren daarmee onvoldoende. De nieuwe Google-telefoons zijn behoorlijk krasgevoelig door de glazen voor- en achterkant, waardoor je bij reparatie heel voorzichtig te werk moet gaan. Ook de waterdichtheidslaag zorgt voor problemen.

Google-Pixel-3-reparatie

Het toestel is namelijk volgestopt met lijm zodat de behuizing stevig aanvoelt, maar hierdoor is het moeilijk om onderdelen te vervangen. Ook de accu zit goed vast en laat zich niet makkelijk verplaatsen. Dit is spijtig, omdat een smartphone-accu na enkele jaren gebruik vaak aan vervanging toe is.

Schermreparatie vrijwel onmogelijk

Een andere veelvoorkomende reparatie, het vervangen van het scherm, gaat al net zo moeilijk af. Wie enkel zijn glas breekt moet waarschijnlijk de hele voorkant vervangen, omdat alles zo strak aan elkaar is vastgelijmd. Dit is niet alleen onhandig, maar ook duur.

Daarnaast is iFixit erachter gekomen dat het scherm van de Pixel 3 XL is gemaakt door Samsung. Google maakt haar telefoons niet zelf, maar zoekt altijd een partner voor de hardware. Men maakt vaak echter niet zelf bekend wie de onderdelen leveren.

Meer over de Google Pixel 3

De Google Pixel 3 heeft volgens internationale media de beste smartphonecamera van het moment. Alhoewel het toestel officieel niet in ons land uitkomt, kun je er via grijze import toch aan komen. Lees voor meer info ons artikel over de Pixel 3 (XL) kopen in Nederland.

Het laatste nieuws over Google

Bronnen: iFixit, iFixit
Bron afbeelding: iFixit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu