De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

5 zaken die we graag van de Google Pixel 3 (XL) willen zien

Wouter Nijsen
4 oktober 2018, 20:04
4 min leestijd
5 zaken die we graag van de Google Pixel 3 (XL) willen zien

Volgende week komt Google met nieuwe Pixel-toestellen, en als Android-fans kijken we daar natuurlijk enorm naar uit. Voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL hebben we een aantal wensen, en dit zijn ze op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Wensen voor de Google Pixel 3 (XL)

Voor Android Planet test ik elk jaar tientallen Android-smartphones, van vlaggenschepen als de OnePlus 6 en HTC U12 Plus tot goedkopere toestellen van Huawei en Motorola. Toch kom ik altijd weer graag terug bij mijn Google Pixel 2 XL, die – tussen het reviewen door – al maandenlang in m’n broekzak zit. Niet alleen om de nieuwste software als eerste te gebruiken, maar ook omdat de Pixel 2 XL een enorm goed en fijn toestel is.

Over een paar dagen komt Google met zijn nieuwste smartphones, de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Daar is al vrijwel alles over gelekt, maar er zijn een aantal verbeteringen waarvan ik hoop dat Google ze doorvoert.

1. Een beter scherm

Toegegeven: de Pixel 2-toestellen – en de Pixel 2 XL in het bijzonder – hebben het afgelopen jaar de nodige problemen gehad. Het meest storend is het scherm van de grotere 2 XL, dat simpelweg niet zo goed is. Gebruikers klaagden over fletse kleuren, wat later middels een software-update werd opgelost.

Vooral problematisch is de blauwe tint die het scherm krijgt als je het toestel kantelt. Vooral in het donker is de blue shift duidelijk zichtbaar en hoewel het na een tijdje ‘went’, wil je dit natuurlijk niet op een high-end toestel zien.

Daarnaast hopen we op een nog groter scherm met dunnere bezels. De Pixel 2 XL heeft al een langer scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9, maar ook behoorlijke bezels aan alle zijkanten. High-end Android-toestellen die dit jaar zijn verschenen, laten zien dat dit beter kan. Hopelijk krijgen de Pixel 3 daarom ook een ‘randlozer’ scherm in een behuizing die niet veel groter is.

Helaas lijkt dat niet helemaal waar te zijn. Gelekte foto’s en render laten zien dat de Pixel 3 flinke bezels aan de boven- en onderkant heeft, wat niet heel modern oogt. De Pixel 3 XL heeft een opvallend grote en diepe notch, en een behoorlijk ‘kin’ (de rand onderaan het display). De randen aan de zijkanten zijn wel flink geslonken.

2. Sneller (en draadloos) opladen

Hoewel de Pixel 3 en Pixel 2 XL beschikken over een usb-c-poort en ondersteuning voor snelladen, is de accu niet snel vol. Dit komt doordat de smartphone niet optimaal gebruikmaakt van de maximale laadvermogen van de meegeleverde adapter. Vooral bij de grotere Pixel 2 XL is dit het geval, maar ook de reguliere Pixel 2 laadt niet supersnel op. Toestellen van bijvoorbeeld OnePlus, Huawei en Samsung doen dit veel beter, en hopelijk gaat het opladen bij de nieuwe Pixels een stukje sneller.

Nog iets wat ontbreekt bij de huidige Pixel-toestellen: draadloos opladen. Volgens geruchten krijgen de Pixel 3 en 3 XL een glazen behuizing, wat deze feature mogelijk maakt. Hoewel niet elke glazen smartphone draadloos opladen ondersteunt, zoals de OnePlus 6 en Huawei P20 Pro, hoort het wel op een Google-vlaggenschip thuis.

3. Een nog betere camera

Naast de software onderscheiden Pixel-toestellen zich door de camera’s. Googles eigen toestellen maken enorm goede foto’s en horen makkelijk tot de smartphones met de beste camera’s. Het is dan ook logisch dat de Pixel 3 en Pixel 3 XL nog betere camera’s krijgen, al is het nog onduidelijk welke verbeteringen Google precies zal doorvoeren.

We verwachten dat Google vooral de cameraprestaties in het donker gaat verbeteren. Sinds de release van de Pixel 2 zijn er verschillende toestellen verschenen die zichtbaar beter presteren bij mindere lichtomstandigheden. Vooral de Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy S9 en iPhone XS blinken hierin uit. Op gelekte foto’s is ook te zien dat de Pixel 3-toestellen een dubbele frontcamera krijgen, wat erop duidt dat selfies er beter uit komen te zien.

4. Goede gezichtsherkenning

Google kan de dubbele frontcamera ook gebruiken om snelle gezichtsherkenning mogelijk te maken. Steeds meer Android-toestellen kun je vlot met je gezicht ontgrendelen, maar op de Pixel 2 ontbreekt de functie. Gezichtsherkenning via de frontcamera is minder veilig dan een vingerafdrukscanner (die wel gewoon op de Pixel 3 zit), maar geeft je een extra optie om je telefoon snel te ontgrendelen.

5. Release in de Benelux

Vorige Pixel-toestellen werden officieel niet in de Benelux uitgebracht, en hopelijk komt daar dit jaar verandering in. Er is hoop, want Google organiseert ook in Europa evenementen om de Pixel 3 en 3 XL te presenteren. Of en wanneer de telefoons daadwerkelijk naar Nederland komen, en wat ze gaan kosten, blijft echter onduidelijk. Hoogstwaarschijnlijk zijn ze straks wel via grijze import te koop.

Wat hoop jij te zien van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL? Praat mee in de reacties hieronder!

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu