‘Google Pixel 3 XL met enorme notch in het wild gespot’

Wouter Nijsen
17 augustus 2018, 15:08
2 min leestijd
‘Google Pixel 3 XL met enorme notch in het wild gespot’

Google heeft zijn nieuwe Pixel-toestellen nog niet onthuld, maar langzaam verschijnen steeds meer beelden van de Google Pixel 3 XL. Nu is de grote smartphone in het wild gespot, en de foto bevestigt eerdere geruchten.

Bekijk de Google Pixel 3 XL-foto

Een lezer van website MobileSyrup kwam het toestel in de tram in Toronto tegen, en maakte stiekem een foto. Te zien is dat de eerder verschenen geruchten kloppen, en de Pixel 3 XL dus is voorzien van een flinke notch. De inkeping is veel dieper dan die van andere high-end toestellen, zoals de OnePlus 6, LG G7 ThinQ en iPhone X. De ruimte wordt hoogstwaarschijnlijk ingenomen door een (dubbele) frontcamera, wat sensoren en de luidspreker. Het is niet helemaal duidelijk waarom de inkeping zo groot is.

google pixel 3 xl foto

Daarnaast zien we een relatief grote ‘kin’ (de rand onder het scherm), die plek biedt voor een grote speaker. Aan de enkele navigatieknop in de software is te zien dat de Pixel 3 XL op het nieuwe Android Pie draait, dat onlangs werd uitgebracht. Het scherm meet volgens geruchten 6,2 of 6,7 inch, al zijn de randen aan de zijkanten wel relatief dun. Waarschijnlijk gaat het – net als bij de Pixel 2 XL – om een oled-scherm met een QHD-resolutie.

Specificaties en onthulling

Eerder werd duidelijk dat de Google Pixel 3 XL beschikt over een Snapdragon 845-chip, 4GB RAM en minimaal 64GB aan opslagruimte. Aan de achterkant zit vermoedelijk een enkele 12 megapixel-camera, aan de voorkant een 8 megapixel-selfiecamera. Verder wordt de forse Google-telefoon standaard geleverd met een setje nieuwe Pixel Buds. Het grote verschil met de versie van vorig jaar is dat deze oordoppen niet draadloos zijn. Je sluit ze daarentegen via de usb-c-poort.

Google organiseert mogelijk op 4 oktober een nieuw Made By Google-event, waar nieuwe hardware wordt onthuld. Naast de Pixel 3 XL moet ook een reguliere Pixel 3 verschijnen, die iets compacter is en geen inkeping in het scherm heeft. Google heeft het evenement nog niet aangekondigd, maar waarschijnlijk duurt dit niet lang meer. Blijf op de hoogte door de Android Planet-app, waar je altijd al het nieuws over de Pixel 3 en 3 XL vindt.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu