De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Gelekte foto’s tonen ‘Clearly White’-versie van Google Pixel 3 XL

Wouter Nijsen
30 juli 2018, 10:42
2 min leestijd
Gelekte foto’s tonen ‘Clearly White’-versie van Google Pixel 3 XL

Er zijn foto’s gepubliceerd van de witte versie van de Google Pixel 3 XL. Dit toestel wordt later dit jaar aangekondigd en krijgt onder meer een groter scherm met een inkeping, draadloos opladen en vlottere hardware.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 3 XL-foto’s gelekt’

Op website XDA Developers heeft een gebruiker foto’s geplaatst van de witte Google Pixel 3 XL, waarvan de kleur ‘Clearly White’ zou heten. Het gaat nog om een vroege versie van het ontwerp, maar enkele belangrijke kenmerken zijn al wel te zien. De opvolger van de Pixel 2 XL heeft een groter scherm met een notch, de inkeping aan de bovenkant. Die lijkt wat dieper te zijn dan andere inkepingen op Android-toestellen, maar niet enorm breed.

Alsnog heeft de Pixel 3 XL een flinke bezel aan de onderkant, waar onder meer de speaker in zit verwerkt. Verder is de smartphone voorzien van een glazen achterkant, waardoor draadloos opladen mogelijk zou worden. Tot slot zit de vingerafdrukscanner opnieuw aan de achterkant, heeft de Pixel 3 XL een enkele cameralens, 4GB RAM en 64GB aan opslag. Waarschijnlijk komen er ook versies met meer opslagruimte.

Groter scherm en Android P

Volgens eerdere geruchten heeft de Pixel 3 XL een 6,2 inch-scherm met een beeldverhouding van 19 bij 9. De kleinere en reguliere Pixel 3 heeft een 5,4 inch-scherm en beeldverhouding van 18 bij 9, waardoor hij iets compacter is. De hardware van beide telefoons zijn hoogstwaarschijnlijk hetzelfde. Zo wordt gesproken over een Snapdragon 845-chip, minimaal 4GB RAM, stereospeakers aan de voorkant en een glazen ontwerp. De smartphone zou bovendien werken met de ‘Pixel Stand’, waarmee hij kan opladen en tegelijk te gebruiken is als slimme speaker.

Lees verder: ‘Oplaadstation maakt van Pixel 3 een slimme speaker’

Daarnaast is het logisch dat de Google Pixel 3 en 3 XL draaien op Android 9.0 (P), dat binnenkort officieel wordt gelanceerd. De update introduceert een nieuwe gebarenbediening en look voor Android, betere ondersteuning voor inkepingen in het scherm, Adaptive Battery en Adaptive Brightness. Google introduceert zijn eigen smartphone doorgaans in oktober, dus mogelijk is dat dit jaar opnieuw het geval.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu