Pixel 3 XL is Google’s slechtstbewaarde geheim ooit, lekt opnieuw uit

Thomas Haenen
3 september 2018, 9:22
2 min leestijd
Pixel 3 XL is Google’s slechtstbewaarde geheim ooit, lekt opnieuw uit

Een Google-medewerker heeft de onaangekondigde Pixel 3 XL op de achterbank van een taxi laten liggen. Het is de zoveelste keer dat het toestel is gelekt, ruim een maand voor de aankondiging.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3 XL in taxi gespot

Het is te hopen dat Google zijn software beter beschermt dan zijn smartphones. De Google Pixel 3 is namelijk één van de slechtsbewaarde geheimen van de techwereld gebleken. Deze zomer zijn er al herhaaldelijk foto’s en video’s van het toestel opgedoken. Onlangs bleek de Pixel 3 XL zelfs al verkocht te worden op de zwarte markt in Oost-Europa.

Dit weekend is Google opnieuw in de fout gegaan. Een medewerker van het bedrijf liet zijn Google Pixel 3 XL liggen in een taxi, en Android Police heeft de foto’s. Een chauffeur van taxidienst Lyft zou het toestel op de achterbank hebben gevonden, na een aantal passagiers te hebben afgezet.

Veel verrassingen bieden de foto’s niet: we weten inmiddels aardig hoe de nieuwe Pixel eruit komt te zien. Het toestel heeft een voorkantvullend scherm, met een flinke inkeping bovenaan het beeld voor de selfiecamera en speaker. De achterkant is een combinatie van glas en metaal, net als op de Pixel 2 XL. Een enkele, forse camera en de led-sensor zijn geplaatst in het glazen gedeelte achterop.

Uit eerdere lekken weten we dat de Google Pixel 3 XL waarschijnlijk een 6,2 inch-scherm heeft. Aan de binnenkant zit een Snapdragon 845-chip met 4 of 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Het toestel loopt bij zijn release direct op Android 9.0 (Pie).

Aankondiging op 9 oktober

Google kondigt de Pixel 3-reeks waarschijnlijk officieel aan op 9 oktober, tijdens een evenement in New York. Veel valt er echter niet meer te onthullen. Alle details over de smartphones zijn inmiddels wel bekend, en de Pixel Watch wordt uitgesteld naar 2019. Wellicht weet het bedrijf ons nog te verrassen met een vernieuwde Chromecast of verbeterde laptops.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu