‘Persrenders tonen Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in vol ornaat’ (+ wallpapers)
Wouter Nijsen

We moeten nog eventjes wachten op de aankondiging van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, maar inmiddels is alles al over de toestellen bekend. Nu zijn officiële persrenders van de Google-telefoons gelekt, waarop we de zwarte en witte versies zien. Ook kun je alvast de wallpapers van de Pixels alvast downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bekijk de Google Pixel 3 XL-renders

De beelden zijn gepubliceerd door de betrouwbare smartphonelekker Roland Quandt op WinFuture, waar vaker afbeeldingen van onaangekondigde smartphones verschijnen. De renders komen overeen met alle geruchten en laten zien dat de grotere Google Pixel 3 XL over een enorme notch beschikt. De inkeping is er om de dubbele frontcamera (8 + 8 megapixel), stereospeaker en alle benodigde sensoren te huisvesten. De reguliere Pixel 3 heeft geen notch, maar twee flinke bezels aan de boven- en onderkant van het scherm. Daarin zitten de stereospeakers verwerkt.

Het is onduidelijk of de dubbele frontcamera ook wordt gebruikt voor gezichtsherkenning, al is er ook een vingerafdrukscanner aan de achterkant aanwezig. De Pixel 3 XL heeft een 6,2 inch-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels, de normale Pixel 3 een compacter 5,5 inch-scherm. Daarmee zijn de telefoons een stukje groter dan hun voorgangers, de Pixel 2 (5 inch) en Pixel 2 XL (6 inch).

De verwachting is verder dat de toestellen beschikken over een Snapdragon 845-chip, 4GB RAM, minimaal 64GB aan opslagruimte, Android 9.0 (Pie) en een verbeterde 12 megapixel-camera aan de achterkant. Ook hebben de Pixel 3 en 3 XL een glazen achterkant, waardoor draadloos opladen mogelijk wordt. Op 9 oktober weten we ook meer over de release en prijs; dan presenteert Google de smartphones officieel.

Download de officiële wallpapers

Wil je alvast een voorproefje van de Pixel 3 en Pixel 3 op je eigen Android-telefoon? De officiële wallpapers zijn nu te downloaden en gebruiken. Alle achtergronden vind je via onderstaande link in een Google Drive-map. Ze zijn op alle toestellen te gebruiken.

Download alle Google Pixel 3 (XL)-wallpapers

Het is ook mogelijk om de live wallpapers op je smartphones te gebruiken, al werken ze alleen op Android 9.0 (Pie) of hoger. Download en installeer het apk-bestand via deze link, waarna je de bewegende achtergronden in de Achtergronden-app vindt.

Blijf op de hoogte van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL door via deze link te downloaden!

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.