De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Renders: zo zien de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL er waarschijnlijk uit

Wouter Nijsen
27 juni 2018, 14:23
2 min leestijd
Renders: zo zien de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL er waarschijnlijk uit

Opgedoken renders geven een beeld van wat we van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL kunnen verwachten. Beide toestellen krijgen een groter scherm met dunnere randen, al heeft de 3 XL een flinke inkeping in het display.

Bekijk de renders van de Pixel 3 (XL)

De renders en video’s zijn gepubliceerd door Mysmartprice en gebaseerd op informatie van de doorgaans betrouwbare telecominsider OnLeaks. Te zien is dat de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL aan de achterkant veel op hun voorgangers lijken, maar wel degelijk een flink vernieuwd design hebben. De kleinere Pixel 3 heeft een groter 5,4 inch-scherm met dunnere schermranden en stereospeakers aan de voorkant. Het display heeft – net als veel andere recente Androids – een beeldverhouding van 18 bij 9.

Voorkantvullend lijkt het scherm niet te worden; boven en onder het scherm zitten duidelijke balken. Het toestel zou verder 145,6 bij 68,2 bij 7,9 millimeter meten en daarmee vrijwel even groot zijn als zijn voorganger. Boven het scherm zit een dubbele frontcamera – iets wat ook de HTC U12 Plus heeft – en aan de onderkant de usb-c-poort. Naast de aansluiting zit de opening voor de simkaart en mogelijke micro-sd-geheugenkaartje.

Google Pixel 3 XL met notch

De grotere Pixel 3 XL valt op door de inkeping in het scherm, die een stukje groter lijkt te zijn dan die van andere high-end Android-toestellen, zoals de OnePlus 6 en Huawei P20. Alleen onder het scherm zit een duidelijke bezel. Volgens de informatie van OnLeaks meet het scherm 6,2 inch, met een beeldverhouding van 19 bij 9.

Net als zijn kleinere broertje heeft de Google Pixel 3 XL stereospeakers aan de voorkant, een vingerafdrukscanner aan de achterkant en enkele cameralens. Het is onduidelijk of de smartphone een aluminium of glazen achterkant krijgt. Eerdere geruchten spraken over een glazen behuizing, waardoor draadloos opladen mogelijk wordt.

Meer over de Google-telefoons

Over de verdere specificaties van de Pixel 3-telefoons is nog weinig bekend. Wel is het aannemelijk dat de toestellen beschikken over een Snapdragon 845-chip, 4 of 6GB RAM, 64GB opslagruimte en dezelfde knijpbediening als de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Ook ligt het voor de hand dat de smartphones draaien op Android 9.0 (P), dat een nieuwe gebarenbediening, betere ondersteuning voor inkepingen in het scherm, Adaptive Battery en Adaptive Brightness introduceert.

Op de onthulling moeten we nog wel even wachten. Eerdere Google Pixel-smartphones werden in september en oktober gepresenteerd, en het lijkt erop dat ook de Pixel 3 pas in het najaar verschijnt.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu