Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Pixel 3 XL is nu al te koop – op de zwarte markt

Thomas Haenen
23 augustus 2018, 9:08
2 min leestijd
Google Pixel 3 XL is nu al te koop – op de zwarte markt

Officieel verschijnt de Google Pixel 3 XL waarschijnlijk pas in oktober, maar op de zwarte markt wordt het toestel al verkocht. Een Oekraïense handelaar vraagt er echter wel een forse meerprijs voor.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3 XL zwarte markt verkoop

Dat details over een smartphone al voor de officiele aankondiging uitlekken, zijn we inmiddels wel gewend. Het is haast onvermijdelijk dat een fabrikant alles geheim weet te houden. Desalniettemin is Google de laatste weken en maanden wel erg lekgevoelig. Vrijwel alle details van de Google Pixel 3 XL liggen al op straat, terwijl de smartphone pas later dit najaar officieel onthuld wordt. De bron van het lek: een handelaar op de zwarte markt die het toestel nu al verkoopt, zo ontdekte 9to5Google.

De handelaar beschikt over een groot aantal exemplaren van de Google Pixel 3 XL, en verkoopt ze via Telegram. Volgens de Oekraïense verkoper, die zichzelf ‘Luchkov’ noemt, gaat het om legitieme pre-release exemplaren. Ze worden verkocht inclusief doosje, oordopjes en handleidingen voor liefst 2000 dollar. Een forse meerprijs: de verwachting is dat het toestel straks officieel zo’n 800 tot 1000 euro kost.

Gestolen smartphones doorverkopen

Hoe Luchkov aan de toestellen komt is onbekend, maar waarschijnlijk gaat het om smartphones die gestolen zijn uit de fabriek. De beveiligingsteams van Google zouden een onderzoek gestart zijn naar de oorzaak van het lek. Verschillende exemplaren zouden inmiddels echter al verkocht zijn. Die kopers komen mogelijk ook in de problemen: het aanschaffen van gestolen goederen is immers ook strafbaar.

Dankzij de handelaar zijn veel specificaties en andere details van het toestel dus al uitgelekt. Zo doken deze week enkele foto’s op van de Pixel 3 XL, waarop het design al duidelijk te zien is. Wat vooral opvalt is de vrij forse inkeping bovenaan het beeld. Steeds meer smartphones hebben zo’n notch, maar bij Google’s toestel is deze groter dan bij veel concurrenten.

De Google Pixel 3 XL heeft waarschijnlijk een 6,2 inch-scherm, 12,2 megapixel-camera achterop en dubbele selfiecamera van 8 megapixel. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon 845-chip met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook wordt het één van de eerste smartphones die direct bij release voorzien is van Android 9.0 (Pie). Een exacte releasedatum is nog onbekend, maar waarschijnlijk ziet de Pixel 3 XL in oktober het levenslicht. Dan komt ook de reguliere Pixel 3.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3 XL
Google Pixel 3 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu