Google kondigt nieuwe Pixel-smartphones aan op 7 mei: dit weten we

Thomas Haenen
16 april 2019, 9:34
2 min leestijd
Google kondigt nieuwe Pixel-smartphones aan op 7 mei: dit weten we

Over drie weken worden waarschijnlijk de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL gepresenteerd, zo blijkt uit een teaser die het zoekbedrijf heeft vrijgegeven. De betaalbare varianten van de Pixel-reeks laten niet lang meer op zich wachten.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3a aankondiging binnenkort

“Help is on the way,” zo leest de teaser die nu in de Google Store staat. “Op 7 mei komt er iets groots naar het Pixel-universum.” Daarmee lijkt Google vrijwel zeker naar de Pixel 3a en Pixel 3a XL te verwijzen, twee nieuwe smartphones die in de afgelopen maanden herhaaldelijk zijn uitgelekt.

De Google Pixel 3a is een iets minder krachtige variant van de Google Pixel 3. Het toestel beschikt over hetzelfde design, met een achterkant die glanzend en mat glas combineert. Met zijn 5,6 inch-scherm is hij wel iets groter. Ook is de Pixel 3a uitgerust met een zwakkere Snapdragon 670-chip, 4GB werkgeheugen en 3000 mAh-accu. Achterop zit een enkele camera van 12 megapixel. De Pixel 3a XL heeft waarschijnlijk dezelfde specificaties, met een groter 6 inch-scherm.

Google Pixel 3a aankondiging

Op 7 mei trapt ook Google I/O af, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het zoekbedrijf. Daar presenteert het bedrijf zijn plannen op hard- en softwaregebied voor de komende maanden en jaren. Dinsdag 7 mei om 19:00 uur begint de conferentie met een keynote, waar de Pixel 3a waarschijnlijk wordt gepresenteerd. Ook Android Q, Google Stadia en andere apps en diensten worden daar getoond.

Goedkoper, maar niet goedkoop

Hoewel bronnen de twee smartphones aanvankelijk bestempelden als goedkope varianten van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, lijkt de uiteindelijke prijs vrij hoog uit te vallen. Een Canadese provider opende de pre-orders voor de onaangekondigde smartphones voortijdig, en gaf daarbij de prijzen vrij. De Google Pixel 3a kost zo’n 500 dollar, de Pixel 3a XL 600 dollar. Omgerekend en inclusief btw is dat respectievelijk zo’n 550 euro en 650 euro. Dat terwijl de losse Pixel 3 inmiddels voor 620 euro te vinden is.

Het is overigens nog maar of en wanneer beide nieuwe toestellen in Nederland verkrijgbaar zijn. Google verkoopt de Pixel-reeks officieel niet in Nederland. Wel is het toestel verkrijgbaar in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ook is het relatief makkelijk een Pixel 3 via grijze import te bestellen. Vooralsnog is er geen indicatie dat Google wel zelf de Pixel 3a in Nederland uitbrengt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu