De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Goedkope Google Pixel 3-variant kost 450 euro, release binnenkort’

Thomas Haenen
28 maart 2019, 9:09
2 min leestijd
‘Goedkope Google Pixel 3-variant kost 450 euro, release binnenkort’

De Google Pixel 3a gaat waarschijnlijk 450 euro kosten. Daarmee is de goedkope Pixel-variant enkele honderden euro’s goedkoper dan zijn grote broers.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3a adviesprijs mogelijk bekend

Het lijkt erop dat de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL ook in Europa verschijnen. Volgens het doorgaans betrouwbare WinFuture zijn beide smartphones hier vanaf later dit voorjaar verkrijgbaar, met een adviesprijs die begint bij 450 euro. Daarvoor krijg je een variant met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Volgens de bron kan de prijs nog iets, maar niet veel veranderen afhankelijk van de wensen van Europese winkels.

Google zou al geruime tijd werken aan deze goedkope varianten van de Pixel 3. Oorspronkelijk lekten ze uit onder de naam ‘Pixel 3 Lite’ en ‘Pixel 3 XL Lite’, maar het lijkt erop dat de zoekgigant nu voor Pixel 3A kiest. Beide toestellen beschikken over een design dat sterk lijkt op de gewone Pixel 3, maar ook over iets minder krachtige hardware.

google pixel 3 lite renders

De Google Pixel 3a heeft volgens de bron een 5,6 inch-oled-scherm, met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Het toestel heeft een accucapaciteit van 3000 mAh en 64GB opslagruimte. De Pixel 3a is uitgerust met een Snapdragon 670-chip en 4GB werkgeheugen, wat hem iets minder vlot maakt dan de Pixel 3 met Snapdragon 845-chip. Het toestel heeft een enkele 12 megapixel-camera achterop, en een 8 megapixel-camera aan de voorkant.

De Google Pixel 3a XL heeft volgens de bron een groter scherm van 6 inch, maar verder vrijwel dezelfde specificaties. Ook dit toestel is waarschijnlijk uitgerust met een Snapdragon 670-chip en enkele camera’s aan beide kanten. Beide smartphones hebben tevens druksensoren in de zijkant, net als de Pixel 3. Met deze ‘Active Edge’ kun je knijpen om een app of de Google Assistent op te starten.

Nederlandse release onzeker

Als de adviesprijs klopt, is de Pixel 3a in ieder geval een stuk goedkoper dan de gewone Pixel 3 Dat toestel had bij de lancering een adviesprijs van 849 euro. Daar staat wel tegenover dat de prijs inmiddels flink is gezakt: een losse Pixel 3 haal je nu al voor minder dan 700 euro.

Het is nog maar de vraag of en wanneer beide smartphones in Nederland verschijnen. De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn hier nooit officieel uitgebracht. Omdat ze echter wel in buurlanden als Duitsland en het Vereningd Koninkrijk verschenen, zijn er wel verschillende webwinkels die het toestel via grijze import aanbieden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: WinFuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu