Foto’s: ‘Dit zijn de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL, met flinke schermranden’

Thomas Haenen
19 april 2019, 13:54
2 min leestijd
Foto’s: ‘Dit zijn de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL, met flinke schermranden’

Hoewel de nieuwe Google-smartphones pas over drie weken onthuld worden, zijn beelden van beide toestellen nu verschenen. Daarop is het ontwerp van de Google Pixel 3a en 3a XL goed te zien.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3a foto toont flinke bezels

In de voorbije weken zijn al veel renders en vage hands-on foto’s van beide smartphones opdoken, maar op de nieuwe beelden van Android Headlines zijn ze voor het eerst duidelijk te bekijken. De twee Pixel 3a-toestellen zijn op de foto wel van een hoesje voorzien, maar verder is het ontwerp volgens de bron identiek aan de definitieve versie.

Het goede nieuws is dat beide smartphones over een koptelefoonaansluiting lijken te beschikken. Die ontbreekt op de gewone Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, maar op de foto is een duidelijke inkeping te zien voor zo’n aansluiting. Ook lopen ze op een onaangepaste versie van Android, zoals we gewend zijn van de Pixel-reeks.

Google Pixel 3a foto

Minder mooi zijn de aanzienlijke schermranden van zowel de Google Pixel 3a als de Pixel 3a XL. Boven en onder het beeld zit een vrij brede zwarte balk. Aan de bovenkant biedt dat ruimte voor de speaker en selfiecamera. Nu zelfs goedkope smartphones als de Samsung Galaxy A10 en Huawei P Smart inmiddels nagenoeg voorkantvullende schermen hebben, oogt het ontwerp van de Pixel 3a aardig gedateerd.

Specificaties: zelfde camera, zwakkere chip

Geruchten over de goedkope variant van de Google Pixel 3 zoemen al maanden rond, maar binnenkort worden beide smartphones eindelijk onthuld. In een deze week vrijgegeven teaser hint Google naar een Pixel 3a aankondiging op 7 mei. De Pixel 3a-reeks beschikt naar verwachting over dezelfde topcamera als op de gewone Pixel 3, maar heeft iets zwakkere hardware en andere schermformaten.

De Pixel 3a heeft naar verwachting een adviesprijs van 450 tot 500 euro, terwijl de Pixel 3a XL zo’n 600 euro zal kosten. Of beide smartphones in Nederland verschijnen, is nog maar de vraag. Eerdere toestellen uit de Pixel-reeks zijn hier alleen via grijze import verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu