Google Pixel 3a en 3a XL volledig gelekt: dit zijn de details

Wouter Nijsen
2 mei 2019, 12:11
3 min leestijd
Google Pixel 3a en 3a XL volledig gelekt: dit zijn de details

De aankondiging van de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL laat nog enkele dagen op zich wachten, maar inmiddels weten we vrijwel alles over de smartphones. Er is opnieuw informatie gelekt, met ditmaal ook de vermeende adviesprijzen.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3a gelekt

De Pixel 3a en 3a XL van Google worden hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 7 mei gepresenteerd, maar als je het nieuws de afgelopen weken een beetje hebt gevolgd, hoef je geen verrassingen te verwachten. Vrijwel alles is gelekt en nu is ook officieel promotiemateriaal online verschenen. Website Droid-Life heeft enkele afbeeldingen gepubliceerd, waaruit blijkt dat de smartphones waarschijnlijk dezelfde indrukwekkende camera als de Pixel 3 en Pixel 3 XL hebben.

Dat betekent dat ze bijvoorbeeld zijn uitgerust met de Night Sight-feature voor betere foto’s in het donker. Daarnaast beschikken de Pixel 3a en 3a XL over een snellaadfunctie, waarmee je de accu in een kwartier genoeg kan bijvullen om de telefoon weer zeven uur te gebruiken. Het gaat waarschijnlijk om een 18 Watt-lader, wat – zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de snellaadtechnieken van Huawei, OnePlus en Motorola – niet heel indrukwekkend is. Toch is die adapter, net als bij de reguliere Pixel 3 en 3 XL, krachtig genoeg om de accu in een half uur voor ongeveer 50 procent bij te vullen.

Verder zijn de Pixel 3a en 3a XL voorzien van Android 9.0 (Pie) en krijgen ze minimaal drie jaar lang maandelijks beveiligingsupdates. De telefoons worden bovendien een stuk goedkoper dan hun grotere broers. YouTuber This is Tech Today zegt te weten dat de Pixel 3a 399 dollar gaat kosten, terwijl de grotere 3a XL straks voor 479 dollar over de toonbank gaat. Wat de Europese prijzen worden, is nog onduidelijk.

Google Pixel 3a-specificaties

Hieronder zetten we de belangrijkste specificaties van de Pixel 3a op een rijtje. Het toestel heeft een compacter scherm dan de 3a XL en daarom ook een kleinere accu.

 • 5,6 inch-oled-scherm (2220 bij 1080 pixels)
 • Snapdragon 670 of 710-chip met 4GB RAM
 • 64GB of 128GB aan opslagruimte
 • 12,2 megapixel-camera aan achterkant, 8 megapixel-selfiecamera
 • Weegt zo’n 150 gram, komt in drie kleuren (Just Black, Clearly White, Purple-ish)
 • 3000 mAh-accu met snelladen (18 Watt)

Google Pixel 3a XL-specificaties

Het scherm van de Pixel 3a XL is met 6 inch iets groter, maar niet zo fors als dat van de Pixel 3 XL (6,3 inch). Een notch ontbreekt, aangezien beide 3a-toestellen een wat ouderwets ontwerp hebben met forse randen aan de boven- en onderkant.

 • 6 inch-oled-scherm (2220 bij 1080 pixels)
 • Snapdragon 670 of 710-chip met 4GB RAM
 • 64GB of 128GB aan opslagruimte
 • 12,2 megapixel-camera aan achterkant, 8 megapixel-selfiecamera
 • Weegt zo’n 170 gram, komt in drie kleuren (Just Black, Clearly White, Purple-ish)
 • 3700 mAh-accu met snelladen (18 Watt)

Volg de onthulling van de Pixel 3a

De verwachting is dat Google de Pixel 3a en 3a XL op dinsdag 7 mei, tijdens Google I/O 2019, uit de doeken doet. Dan komen we te weten wat de definitieve adviesprijzen worden en of de telefoons dit keer wél in de Benelux worden uitgebracht.

Uiteraard zit Android Planet tijdens de presentatie klaar om je van al het nieuws te voorzien. Volg ons via de website, Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu