De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarom de Google Pixel 3a wel een koptelefoonaansluiting heeft

Thomas Haenen
14 mei 2019, 11:56
2 min leestijd
Waarom de Google Pixel 3a wel een koptelefoonaansluiting heeft

Verrassend is het zeker: met de Pixel 3a brengt Google de koptelefoonaansluiting terug. Het bedrijf geeft uitleg waarom de betaalbare Pixel-smartphones deze aansluiting wel hebben.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3a koptelefoonaansluiting uitgelegd

Hoewel de eerste Google Pixel nog een koptelefoonaansluiting had, moesten alle daaropvolgende modellen het zonder doen. Google volgde daarmee het voorbeeld van Huawei, Apple, OnePlus en andere grote fabrikanten die de 3,5mm-poort weglieten. Op de onlangs aangekondigde Pixel 3a en Pixel 3a XL dook de aansluiting echter opeens op, en uit een interview met 9to5Google blijkt dat het bedrijf daar goed over nagedacht heeft.

“We hebben stevig overlegd over deze koptelefoonaanslutiing, maar we vonden dat consumenten met dit prijspunt, in deze prijsklasse, echt flexibiliteit nodig hebben en dat is wat deze koptelefoonaansluiting je geeft,” aldus productmanager Soniya Jobanputra.

google pixel 3a koptelefoonaansluiting

Die uitspraak suggereert dat we de aansluiting niet op alle toekomstige smartphones van Google hoeven te verwachten. Sterker nog: Google ziet de feature alleen als een vereiste voor goedkopere smartphones. Als dit najaar de duurdere Pixel 4 verschijnt, moet die het waarschijnlijk zonder doen. In deze prijsklasse hebben gebruikers geld voor draadloze oordopjes, zo lijkt Google te verwachten.

Google ontwerpt en bouwt hardware nu zelf

Een andere mogelijke oorzaak voor de gewijzigde designkoers: de Pixel 3a is de eerste Google-smartphone die door een nieuw team ontworpen is. De Pixel 2-reeks werd ontworpen door LG en HTC, terwijl het design voor de Pixel 3-telefoons eind vorig jaar uit de koker van Googles eigen teams kwam. Deze Pixel 3a is gemaakt door een nieuw team dat bestaat uit ex-HTC-medewerkers in Taiwan.

Jobanputra verwacht dat het bedrijf de komende jaren de vruchten plukt van een eigen designteam. Het bedrijf is niet meer afhankelijk van partners voor het ontwerp van zijn smartphones. “We hebben ons productieproces echt verbeterd in het afgelopen jaar. (…) We kunnen nu alles zelf doen. We ontwerpen én bouwen onze eigen apparaten,” aldus Jobanputra.

Pixel 3a in Nederland

De Google Pixel 3a en Pixel 3a XL zijn vanaf deze maand verkrijgbaar in verschillende landen, waaronder Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Officieel verschijnen de telefoons niet in Nederland, net als vorige Pixel-toestellen. Via grijze import is het echter mogelijk een Pixel te bemachtigen. Zo kun je de Pixel 3a kopen bij winkels als Belsimpel tegen een kleine meerprijs.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu