De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Pixel 3a komt eraan: dit zijn de specificaties’

Thomas Haenen
19 maart 2019, 10:01
2 min leestijd
‘Google Pixel 3a komt eraan: dit zijn de specificaties’

De goedkope Google Pixel 3 gaat er toch komen. Opnieuw zijn er details uitgelekt van de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL, twee budgetsmartphone die mogelijk binnenkort onthuld worden.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 3a specificaties uitgelekt

Beide smartphones doken eind vorig jaar ook al op, toen nog als de Google Pixel 3 Lite. Maanden later zijn ze nog altijd niet onthuld, maar het lijkt erop dat die aankondiging niet al te lang meer op zich laat wachten. Beide smartphones zijn nog altijd in ontwikkeling, maar nu als de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL. Dat claimt 9to5Google, dat ook specificaties van beide toestellen deelt.

De Google Pixel 3a heeft volgens de bron een 5,6 inch oled-scherm, met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Dat is iets groter dan de gewone Pixel 3, die was uitgerust met een 5,5 inch-scherm. Het design van de Pixel 3a is vergelijkbaar met zijn voorganger: de achterkant combineert matte en glanzende kleuren, de voorkant heeft relatief grote schermranden. Het toestel heeft een accucapaciteit van 3000 mAh en 64GB opslagruimte.

Google Pixel 3a specificaties

Het verschil zit hem vooral in de kracht van de hardware. De Pixel 3a is volgens de bron uitgerust met een Snapdragon 670-chipset en 4GB werkgeheugen, wat hem iets minder vlot maakt dan de Pixel 3 met Snapdragon 845-chipset. Het toestel heeft een enkele 12 megapixel-camera achterop, en een 8 megapixel-camera voorop.

‘Pixel 3a camera hetzelfde, software slechter’

Opmerkelijk genoeg claimt de bron dat de hardware van de camera vergelijkbaar is met de Pixel 3, maar dat de camera-app wat minder slimme aanpassingen maakt dan op het duurdere toestel waardoor de foto’s er iets minder goed uit zullen zien. Wat de reden is achter deze opmerkelijke aanpak, is onbekend.

De Google Pixel 3a XL heeft volgens de bron een iets groter scherm van 6 inch, maar verder vrijwel dezelfde specificaties. Ook dit toestel is waarschijnlijk uitgerust met een Snapdragon 670-chipset en enkele camera’s aan beide kanten. Beide smartphones hebben tevens druksensoren in de zijkant, net als de Pixel 3. Met deze ‘Active Edge’ kun je knijpen om een app op te starten.

Volgens bronnen zijn de Google Pixel 3a en Pixel 3a XL vanaf ‘dit voorjaar’ verkrijgbaar. Een precieze releasedatum en adviesprijs zijn echter nog altijd onbekend. Bovendien is het maar de vraag of de smartphones ook in Nederland verschijnen. Eerdere toestellen uit de Pixel-reeks zijn hier alleen via grijze import verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3
Google Pixel 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu