De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de codenamen van de drie nieuwe Google Pixel 4-toestellen’

Thomas Haenen
12 april 2019, 9:48
2 min leestijd
‘Dit zijn de codenamen van de drie nieuwe Google Pixel 4-toestellen’

In de broncode van Android zijn verwijzingen gevonden naar liefst drie nieuwe Google-apparaten. Het gaat om codenamen voor onaangekondigde producten, vermoedelijk de Google Pixel 4-reeks.

Google Pixel 4 codenamen gelekt

Hoewel de Google Pixel 4-reeks nog wel even op zich laat wachten, zijn de codenamen voor de nieuwe smartphones al opgedoken. 9to5Google ontdekte de codenamen in de broncode van het Android Open Source Project. Dat suggereert dat Google al bezig is met aanpassingen aan Android, geoptimaliseerd voor de nieuwe Pixel-toestellen.

Opvallend is dat er dit jaar niet twee, maar drie nieuwe codenamen zijn gespot in de broncode. De Pixel 4 wordt aangeduid als ‘Coral’, de Pixel 4 XL als ‘Flame’ en een onbekend derde apparaat als ‘Needlefish’. Het zou in ieder geval gaan om een nieuw toestel, maar onduidelijk is nog of het om een smartphone, tablet of wearable gaat.

Google Pixel 4 codenamen

In de voorbije maanden zijn al geruchten opgedoken over een Google Pixel 4 Ultra, een krachtiger toestel met een groter scherm. Ook wordt er gespeculeerd dat Google aan een nieuw Android-tablet werkt. Mogelijk gaat het om één van deze nieuwe apparaten die Google later dit jaar hoopt uit te brengen.

Goedkope Google Pixel 3a nog onderweg

Het is waarschijnlijk niet de Google Pixel 3a XL. De goedkope variant van de Google Pixel 3 XL lekte al eerder uit onder de codenaam ‘Bonita’. Dat toestel wordt mogelijk binnenkort uit de doeken gedaan.

Van de Google Pixel 4 lekten onlangs al enkele specificaties uit: het toestel heeft waarschijnlijk een Snapdragon 855-chip en 6GB werkgeheugen. Details over het scherm, de camera en overige hardware ontbreken nog.

Eerdere toestellen in de Google Pixel-reeks werden steeds in oktober onthuld. Waarschijnlijk volgt Google dit jaar een soortgelijke planning. Als dat het geval is, duurt het nog een half jaar voor de nieuwe Pixel-reeks wordt gepresenteerd.

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu