De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo heeft Google draadloos opladen verbeterd bij de Pixel 4 (XL)

Colin Baak
22 oktober 2019, 9:33
2 min leestijd
Zo heeft Google draadloos opladen verbeterd bij de Pixel 4 (XL)

De Google Pixel 4 ondersteunt draadloos opladen, net als de Pixel 3-serie. Snel draadloos opladen kon bij de Pixel 3 alleen met de speciale Pixel Stand of een beperkt aantal laders. Bij de Pixel 4 maakt dat niet uit en het opladen zelf gaat ook iets sneller.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4 draadloos opladen met 11 Watt

De Google Pixel 4 is het nieuwste vlaggenschip van Google. Het toestel is voorzien van snelle hardware, schone software en interessante features. Zo kun je het toestel snel draadloos opladen, net zoals de Pixel 3-serie.

Dat kon echter alleen met de speciale Pixel Stand of laders die door Google goedgekeurd waren. Opladen van de Pixel 3’s via de Pixel Stand gaat met maximaal 10 Watt. Via andere laders gaat dat met maximaal 5 Watt. Tijdens de presentatie van de Pixel 4 en Pixel 4 XL noemde Google echter niks over draadloos laden.

Wat blijkt? Het toestel kan draadloos opladen met maximaal 11 Watt. Daarnaast heb je geen speciale lader meer nodig. Zodoende kun je elke draadloze lader of oplaadmat aanschaffen die Qi-ondersteuning heeft.

Google Pixel 4 - Wireless Power Consortium

Die informatie is in te zien bij het Wireless Power Consortium. Dat is een groep bedrijven die zorgdragen voor het ontwikkelen en onderhouden van de Qi-standaard voor draadloos laden.

Waarom Google hier niks over heeft gezegd tijdens de presentatie en waarom deze keuze stilletjes is gemaakt, is onbekend. Wellicht vond de zoekgigant de restrictie bij de vorige generatie ook wat beperkend. Tevens moet Google concurreren met andere toestellen die ook snel en draadloos opladen.

Hoe werkt draadloos laden via Qi?

Zo’n Qi-accessoire werkt door middel van elektrische spanning dat wordt opgewekt via magnetisme. Een lader of oplaadmat verbind je met een stopcontact en zo wordt deze van stroom voorzien. Een aanwezige spoel geeft een elektromagnetisch veld af.

Ook de Pixel 4 en 4 XL hebben een spoel aan boord en die kan weer energie halen uit dat elektromagnetische veld. Die energie wordt gebruikt om de accu van de telefoon op te laden.

→ Lees ook: de 5 meestgestelde vragen over draadloos opladen beantwoord

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu