‘Google Pixel 4 met vernieuwde camera in het wild gespot’

Wouter Nijsen
15 juli 2019, 10:47
2 min leestijd
‘Google Pixel 4 met vernieuwde camera in het wild gespot’

Het is geen geheim dat Google later dit jaar met de Pixel 4 komt, maar de smartphone is nu ook in het wild gespot. Een foto bevestigt de vernieuwde camera op de achterkant, wat waarschijnlijk de belangrijkste verbetering van het vlaggenschip wordt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Google Pixel 4-foto

Een lezer van website 9to5Google kwam het toestel tegen in het openbaar vervoer in Londen. Zoals je op de foto hieronder ziet, zit de Pixel 4 in een hoesje, maar het is duidelijk dat het hier om het nieuwe Google-vlaggenschip gaat. De vernieuwde camera, die een tijdje geleden door Google zelf is bevestigd, komt overeen met een gedeelde render. Er is een dubbele camera aanwezig, waarbij het waarschijnlijk gaat om een primaire camera en nieuwe telefotolens.

google pixel 4 foto

Ook is er een uitsparing in het hoesje voor de led-flitser en nog eentje voor een derde sensor. Het is niet de eerste keer dat onaangekondigde Pixel-telefoons in het wild verschijnen. Zo lekte de Pixel 3 XL vorig jaar ook op deze manier uit.

Het is alleen niet duidelijk of we de reguliere Pixel 4 of grotere 4 XL op de foto zien. Beide telefoons hebben waarschijnlijk dezelfde vernieuwde camera en verschillen op dit gebied dus niet.

Meer over de Pixel 4 en 4 XL

Om de geruchten voor te zijn, deelde Google eerder een officiële render van de Google Pixel 4 via Twitter. Daarnaast zijn er meer beelden van de grotere Pixel 4 XL gelekt, die laten zien dat de telefoon een groot scherm zonder notch of cameragat krijgt. Aan de bovenkant van het display zit daarentegen een flinke rand, waar de dubbele camera en andere sensoren in verwerkt zitten.

Verder is het aannemelijk dat de nieuwe Google-smartphones beschikken over een Snapdragon 855-chip, met 6GB RAM en minstens 64GB aan standaard opslagruimte. Daarnaast draait de Pixel-telefoon op Android 10 (Q), dat later dit jaar officieel wordt uitgebracht. Op dit moment is een testversie van Q beschikbaar voor bestaande Pixel-toestellen.

Tot slot verwachten we dat Google in oktober de toestellen uit de doeken doet, tijdens een nieuw Made by Google. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief, of download de Android Planet-app om al het nieuws over de Pixel 4 (XL) te volgen.

Meer nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu