‘Motion Sense-functie van Pixel 4 werkt straks ook in Nederland’

Wouter Nijsen
27 september 2019, 10:54
2 min leestijd
‘Motion Sense-functie van Pixel 4 werkt straks ook in Nederland’

De Motion Sense-functie van de Pixel 4, waarmee je de telefoon kunt bedienen zonder ‘m aan te raken, werkt straks ook in Nederland en België. De aankondiging van de nieuwe Pixel-smartphones laat niet lang meer op zich wachten.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4 Motion Sense-functie werkt ook in Nederland

Eén van de belangrijkste nieuwe functies van de Google Pixel 4 is Motion Sense. Dit is een feature waarmee je de telefoon kunt bedienen zonder ‘m fysiek aan te raken, maar door handgebaren te gebruiken. Google had toestemming nodig van de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC om bepaalde signalen te gebruiken voor Project Soli, de achterliggende techniek van Motion Sense.

google pixel 4

In Nederland en België gaat de feature sowieso werken, net als in 36 andere landen. Dit meldt 9to5Google, dat ook een lijstje publiceerde met de apps die straks na de release van de Pixel 4 (XL) Motion Sense ondersteunen.

Het wordt mogelijk om onder andere de YouTube-, Spotify-, Google Play Music- en YouTube Music-app te bedienen zonder de Pixel-telefoon aan te raken. Je kunt bijvoorbeeld liedjes in een muziek-app kiezen door met je hand te zwaaien.

Meer over de Google Pixel 4 (XL)

Google publiceerde een tijdje geleden een video waarin de komst van Motion Sense werd bevestigd. Daarnaast beschikken de Pixel 4 en Pixel 4 XL over geavanceerde gezichtsherkenning, waarbij infraroodsensoren worden gebruikt om een 3D-scan van je gezicht te maken. De Face Unlock-functie is waarschijnlijk de primaire manier om de Pixel 4-telefoons te ontgrendelen; er is naar verluidt geen vingerafdrukscanner op de toestellen aanwezig.

Uitleg: zo werkt de geavanceerde gezichtsscanner van de Google Pixel 4

Verder hebben de Pixel 4 en 4 XL een vernieuwde camera met een telelens, waardoor je kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Ook wordt er gesproken over een 90Hz-scherm, dat een stuk vloeiender oogt dan de 60Hz-displays van veel andere Android-telefoons. Onder meer de OnePlus 7 Pro en nieuwe OnePlus 7T hebben ook zo’n scherm met een hogere ververssnelheid.

Google presenteert zijn nieuwe Pixel 4-telefoons op 15 oktober tijdens een Made by Google-event. Dan wordt ook de Google Nest Mini verwacht, de opvolger van de populaire Home Mini. In ons overzicht met Made by Google 2019-verwachtingen lees je welke aankondigingen waarschijnlijk op de planning staan.

Het laatste nieuws over Google

Bronnen: 9to5Google (1), (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu