Google bevestigt: dit is de Pixel 4 met dubbele camera

Michel van 't Klaphek
12 juni 2019, 21:03
2 min leestijd
Google bevestigt: dit is de Pixel 4 met dubbele camera

Google heeft zojuist de Pixel 4 voor het eerst getoond. Het toestel krijgt twee camera’s op de achterkant en een derde sensor, al is nog onduidelijk wat deze precies doet. Zo ziet de Google Pixel 4 eruit.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4 officieel

Normaal gesproken doen smartphonefabrikanten er alles aan om ervoor te zorgen dat hun nieuwste toestellen niet vroegtijdig op straat liggen, maar Google kiest voor een andere aanpak. De zoekmachinegigant bevestigt zojuist op Twitter hoe de Pixel 4 eruitziet. Qua specificaties tasten we nog in het duister, maar het design kent geen geheimen meer.

Google Pixel 4 officieel

Toegegeven: het zijn geen officiële persfoto’s, maar het is alsnog opmerkelijk dat een fabrikant zo openlijk laat zien hoe een toestel eruitziet. Vooral de meerdere camera’s op de achterkant vallen op, omdat voorgaande Google-toestellen slechts een enkele sensor hadden. Wel hebben de Pixel 3 en 3 XL een dubbele frontcamera.

Het lijkt erop dat de Pixel 4 een dubbele camera krijgt met een derde sensor daarboven. Het is nog niet helemaal duidelijk waar deze voor dient, al gaat het waarschijnlijk om de spectral sensor. Deze sensor was eerder al het onderwerp van Pixel 4-geruchten. Onderaan de camerabult is nog plek voor een flitser. Verder prijkt het Google-logo natuurlijk op de achterkant, maar we zien geen vingerafdrukscanner. Vermoedelijk stapt de Pixel 4 over naar een scanner onder het scherm of geavanceerde gezichtsherkenning.

Google Pixel 4 specificaties

Jammer genoeg is de voorkant van de Pixel 4 niet te zien. We weten hierdoor nog steeds of het toestel daadwerkelijk vijf frontcamera’s heeft, zoals werd gesuggereerd. Deze sensoren zouden geavanceerde en de meest veilige gezichtsherkenning tot nu toe mogelijk maken. Wel zien we vermoedelijk een usb-c-aansluiting aan de onderkant.

Qua specificaties tasten we nog in het duister. We weten dus niet welke processor, schermgrootte of opslag de Pixel 4 krijgt. Waarschijnlijk laat de fabrikant in aanloop naar de release, vermoedelijk in oktober, meer informatie los. Om op de hoogte te blijven van de Pixel 4 heb je onze gratis Android Planet-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu