‘Google Pixel 4-render gelekt, toestel krijgt app om auto-ongelukken te herkennen’

Wouter Nijsen
1 oktober 2019, 10:55
2 min leestijd
‘Google Pixel 4-render gelekt, toestel krijgt app om auto-ongelukken te herkennen’

Google werkt aan een app die herkent wanneer je een auto-ongeluk hebt gehad, en vervolgens het alarmnummer kan bellen. Daarnaast is een officiële persrender van de Pixel 4 gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Personal Safety-app voor Pixel 4

XDA Developers ontdekte het bestaan van de zogeheten ‘Personal Safety’-app en schrijft dat de applicatie auto-ongelukken kan detecteren. Hiervoor gebruikt een smartphone verschillende sensoren en ook de accelerometer en microfoon. Als je een auto-ongeluk hebt gehad, hoor je een alarm. Reageer je niet op dit alarm, dan wordt automatisch het lokale alarmnummer gebeld voor hulp.

De screenshots hierboven tonen hoe de app eruitziet. Zoals je kunt zien, is het ook mogelijk om automatisch bepaalde contacten te waarschuwen dat je een ongeluk hebt gehad. Met een knop ‘Im OK’ geef je aan dat je in orde bent en niet direct de nooddiensten nodig hebt. Met het rode knopje kun je direct het noodnummer bellen, zonder dat je zelf het telefoonnummer hoeft in te voeren.

Het lijkt erop dat de Personal Safety-app eerst beschikbaar komt voor de Pixel 4 en Pixel 4 XL, die later deze maand worden aangekondigd. Ook staat er een Nederlandse versie van de app (Persoonlijke veiligheid) in de Play Store, wat er mogelijk op duidt dat de app straks ook (beperkt) hier te gebruiken is.

Pixel 4 op render te zien

De Google Pixel 4 wordt op 15 oktober onthult tijdens een Made by Google-event in New York. Vrijwel alles over de smartphone is al bekend en online zijn bijvoorbeeld meerdere hands-ons verschenen.

Nu duidt de betrouwbare smartphone-insider Evan Blass (@evleaks) een duit in het zakje door een officiële persrender te delen. Te zien is dat de smartphone relatief dikke schermranden heeft, waarbij vooral de forse bezel aan de bovenkant opvalt.

Die ruimte wordt gebruikt voor geavanceerde gezichtsherkenning en de Motion Sense-functie. Dat laatste is een feature om de Pixel 4 te bedienen zonder de telefoon fysiek aan te raken. In plaats daarvan gebruik je handgebaren om bepaalde functies binnen de software te bedienen. Ook heeft de Pixel 4 een verbeterde camera en waarschijnlijk een vloeiend 90Hz-scherm.

In ons overzicht met Made by Google 2019-verwachtingen lees je welke aankondigingen nog meer op de planning staan voor het event op 15 oktober. Houd het nieuws tot die tijd in de gaten via de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu