Google Pixel 4 (XL) krijgt grote update: 4 verbeteringen op een rijtje

Sten de Bruijn
10 december 2019, 11:03
2 min leestijd
Google Pixel 4 (XL) krijgt grote update: 4 verbeteringen op een rijtje

Google heeft een forse update uitgebracht voor de Pixel 4 en Pixel 4 XL. In dit artikel zetten we de belangrijkste verbeteringen voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 4-update beschikbaar: dit is er nieuw

Google maakt deze maand de eerste ‘Feature Drop’ beschikbaar voor de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Zo’n Feature Drop is een bundeling van nieuwe features en andere verbeteringen die worden uitgerold. Waarschijnlijk brengt Google de komende maanden meer van zulke updates uit.

Hieronder bespreken we de belangrijkste verbeteringen met je, zodat je weet wat er precies nieuw is als je de update eenmaal hebt gedownload en geïnstalleerd op je Pixel 4 (XL).

1. Achtergrond vervagen in Google Foto’s

Voor Pixel 4-gebruikers is voortaan een toffe nieuwe feature te vinden in de Google Foto’s-app. Het is nu mogelijk om een bokeh-effect toe te voegen aan foto’s die niet met de portretmodus zijn gemaakt. Heb je dus een kiekje gemaakt van een vriend(in) of familielid en ben je vergeten de portretmodus aan te zetten, dan kun je achteraf alsnog een fraai scherpediepte-effect toevoegen.

Dit werkt ook met foto’s die je jaren geleden hebt gemaakt. Je gebruikt de functie door de Google Foto’s-app te openen, een geschikte foto te kiezen en op het bewerkknopje onderin te tikken. Vervolgens kun je de foto bij ‘Vervaging’ een bokeh-effect toevoegen.

2. Nieuwe feature in Google Duo

Daarnaast krijgen Pixel 4-gebruikers een handige functie in Duo, de videobel-app van Google. Met de nieuwste update zorgt de smartphone ervoor dat je automatisch in het midden van het beeld wordt gezet, zodat je altijd goed zichtbaar bent. Verschijnt er iemand anders bij jou op beeld, dan zoomt de Pixel 4 automatisch iets uit.

3. Verbeteringen voor geheugenverbruik en Face Unlock

Google zegt verder dat de Pixel 4 en Pixel 4 XL voortaan slimmer met het geheugen omgaan en de Face Unlock-functie is verbeterd. Helaas is het nog steeds zo dat de Pixel 4 (XL) ontgrendelt als je ogen dicht zijn, wat de gezichtsherkenning minder veilig maakt. Google werkt aan een optie die vereist dat je ogen open zijn voordat de telefoons ontgrendelen.

4. Beveiligingsupdate van december 2019

De update bevat tot slot de Android-beveiligingspatch van december 2019, die eerder werd uitgebracht voor bijvoorbeeld de Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a en Pixel 3a XL. Daarmee zijn de Google-smartphones voorzien van de nieuwste beveiliging tegen mogelijke kwetsbaarheden in het besturingssysteem.

Meer over de Google Pixel 4

De Google Pixel 4 en Pixel 4 XL werden in oktober aangekondigd en zijn ook bij enkele Nederlandse webshops te koop. De reguliere Pixel 4 heeft een adviesprijs van 749 euro, de grotere Pixel 4 XL kost 849 euro. In de uitgebreide Google Pixel 4 XL review van Android Planet lees je alles over de smartphone.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu