De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Pixel 4 XL-renders tonen voorkant van nieuw vlaggenschip’

Wouter Nijsen
8 juli 2019, 14:48
2 min leestijd
‘Google Pixel 4 XL-renders tonen voorkant van nieuw vlaggenschip’

Nieuwe renders laten de Google Pixel 4 XL in vol ornaat zien. Het toestel heeft een opvallend design, dubbele camera en waarschijnlijk een geavanceerde vorm van gezichtsherkenning.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 4 XL renders gelekt’

Google deelde onlangs al een eerste foto van de Pixel 4, nu zijn gedetailleerde beelden van de Pixel 4 XL online verschenen. De renders zijn afkomstig van website Pricebaba in samenwerking met de bekende smartphone-insider OnLeaks.

Vooral opvallend aan de Pixel 4 XL is de voorkant. Aan de bovenkant van het scherm, dat ongeveer 6,25 inch zou meten, is een forse rand aanwezig. Google kiest dus – anders dan bij de Pixel 3 XL – niet voor een notch, maar stopt de dubbele frontcamera in een bezel.

In die rand zouden ook allerlei sensoren zitten die geavanceerde gezichtsherkenning mogelijk maken. Het zou gaan om een Face ID-achtige feature, die een stuk veiliger is dan de standaard gezichtsherkenning van Android. Daarnaast is op de beelden geen fysieke vingerafdrukscanner te zien; Google kiest dus voor gezichtsherkenning, of stopt de scanner onder het scherm. Toestellen als de Samsung Galaxy S10, OnePlus 7 Pro en Huawei P30 Pro hebben ook een vingerafdrukscanner onder het display.

Op de achterkant zien we een driedubbele camera, waarbij het vermoedelijk gaat om een primaire lens van 16 megapixel, en een telefotolens voor optische zoom. Het zou de eerste keer zijn dat Google gaat voor meerdere camera’s achterop: alle vorige Pixel-toestellen hadden maar één lens. Tot slot zien we dat de stereospeakers aan de voorkant zijn verdwenen en opnieuw een koptelefoonaansluiting ontbreekt. Natuurlijk is wel een usb-c-poort aanwezig.

Specificaties van de Pixel 4 XL

Veel specificaties van de Google Pixel 4 XL zijn nog onduidelijk. Wel is het aannemelijk dat de smartphone beschikt over een Snapdragon 855-chip, met 6GB RAM en minstens 64GB aan standaard opslagruimte. Daarnaast draait de Pixel-telefoon op Android 10 (Q), dat later dit jaar officieel wordt uitgebracht. Op dit moment is een testversie van Q beschikbaar voor bestaande Pixel-toestellen.

Google presenteert zijn Pixel-telefoons doorgaans in oktober tijdens een Made by Google-event; we moeten dus nog eventjes wachten op de officiële aankondiging. Blijf op de hoogte van de Pixel 4 (XL) door de Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu