De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: Google Pixel 4 XL overleeft buigtest niet

Colin Baak
7 november 2019, 17:24
2 min leestijd

De Pixel 4 XL is onder handen genomen door YouTuber JerryRigEverything. Hij staat bekend om de tests die hij uitvoert met smartphones. Spoiler-alert over de stevigheid van Google Pixel 4 XL: het is vrij slecht.

Lees verder na de advertentie.

Stevigheid Google Pixel 4 XL

De Google Pixel 4 XL is getest door de bekende YouTuber JerryRigEverything. Met behulp van een stanleymes, aansteker en ruwe kracht is de stevigheid gecheckt van Googles nieuwste vlaggenschip.

Jerry begint met de test om de hardheid van het scherm te bekijken. Daarbij wordt de schaal van Moh gebruikt, waarbij niveau één zacht is en tien juist erg hard. Krassen op het Pixel 4 XL-scherm ontstaan bij niveau zes. Dat is prima te noemen en vergelijkbaar met veel andere toestellen.

Met het stanleymes bekrast hij de boven- en onderkant van het toestel, net zoals de zijkanten. Een dikke laag verf zorgt voor de afwerking, maar deze is er wel af te krassen. De aan/uit-knop is van plastic. Dat geldt ook voor het randje tussen het scherm en het frame.

Hij houdt vervolgens de vlam van een aansteker op het scherm, maar zelfs na 40 seconden gebeurt er niks. Ook laat de warmte geen blijvende schade achter op het scherm; een pluspunt.

Zwakte bij de buigtest

Vervolgens is het tijd voor de bekende buigtest. Hij begint door het toestel door te buigen vanaf de achterkant. Met flinke kracht gebeurt er niks. Vervolgens draait hij het toestel om en drukt hij met zijn duimen op het scherm zelf.

Met niet eens heel veel kracht hoor je bijna direct een flink gekraak. In het frame aan de rechter zijkant is een barst ontstaan, ter hoogte van de onderkant van de camera-module. Hij zet weer wat kracht en er ontstaat nog een barst. Dit keer aan de linkerkant van het toestel op nagenoeg dezelfde hoogte.

Google Pixel 4 XL stevigheid

Tot slot zet Jerry nog meer kracht en hoor je nog meer gekraak. Ook aan de onderkant van het toestel zijn scheuren ontstaan in de zijkant. Wat blijkt? De antennelijnen zijn verborgen door een laagje verf, maar zijn het zwakke punt van de Pixel 4 XL.

Natuurlijk gebruik je het toestel nooit zo in het dagelijks leven. Toch valt het op hoe snel de scheuren aan de zijkant ontstaan. Helemaal omdat het schermpaneel en de glazen achterkant wel geheel intact blijven.

Google Pixel 4 XL kopen in Nederland

De Pixel 4 en 4 XL zijn niet officieel in Nederland te koop. Wel is het uiteraard mogelijk om ze aan te schaffen in het buitenland. Ook zijn er verschillende Nederlandse shops die de toestellen aanbieden. Alles over de aanschaf van een Pixel 4-toestel in Nederland lees je in dit uitgebreide artikel op Android Planet.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4 XL
Google Pixel 4 XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu