De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Renders: Google Pixel 4a krijgt vertrouwd design met enkele camera

Michel van 't Klaphek
29 december 2019, 10:33
2 min leestijd
Renders: Google Pixel 4a krijgt vertrouwd design met enkele camera

De Google Pixel 4a krijgt een groter scherm dan zijn voorganger, maar behoudt zijn hoofdtelefooningang. Ook het design is vertrouwd, evenals de enkele camerasensor op de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 4a renders staan online’

Dat blijkt uit renders van OnLeaks. De telecominsider deelt regelmatig afbeeldingen van aankomende telefoons en wordt gezien als betrouwbare bron. Indien de renders kloppen, krijgt de Google Pixel 4a een vertrouwd design. Net als bij de Galaxy Note 10 krijgt het toestel een cameragat in het scherm.

Het Google Pixel 4a-scherm wordt vermoedelijk iets groter dan het 5,6 inch-display van de Pixel 3a, terwijl de behuizing van hetzelfde formaat blijft. Dit heeft te maken met de smalle schermranden. Volgens OnLeaks krijgt de Pixel 4a daarom een 5,7 of 5,8 inch-scherm.

Er kleeft mogelijk wel een nadeel aan deze smalle schermranden. OnLeaks speculeert namelijk dat de bezels wellicht te smal zijn om plaats te bieden aan de sensoren die Project Soli nodig heeft. Deze techniek werd door de Pixel 4 geïntroduceerd en maakt geavanceerde gezichtsherkenning mogelijk.

Ook interessant: Uitleg: zo werkt de geavanceerde gezichtsscanner van de Google Pixel 4

Eén camera

De achterkant van de Google Pixel 4a biedt plaats aan een enkele camerasensor. Net als bij zijn grotere broer steekt het camera-eiland enigszins uit. Welke resolutie de camera krijgt, is nog niet zeker. Wel wordt de sensor bijgestaan door een ledflitser. Onder de camerabult zien we een fysieke vingerafdrukscanner.

google pixel 4a renders2

Aan de bovenkant van de behuizing is een 3,5mm-jack aanwezig, zodat je met bedrade hoofdtelefoons naar muziek kunt luisteren. De usb-c-oplaadpoort is daarentegen juist aan de onderkant te vinden. De aan/uit-knop is in de renders met een oranje kleur afgewerkt en aan de rechterkant van de behuizing geplaatst.

Over de specificaties van de Google Pixel 4a is nog ontzettend weinig bekend. Verwacht wordt dat het toestel minstens met 4GB RAM en 64GB opslag ten tonele verschijnt. Qua processor kiest Google waarschijnlijk voor een middenklasser, zoals bijvoorbeeld de Snapdragon 730. Wellicht beschikt de Google Pixel 4a ook over 5G-connectiviteit.

Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de Google Pixel 4a. Met onze gratis app mis je natuurlijk ook geen enkel nieuwtje!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4a
Google Pixel 4a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu