‘Video toont design en specificaties van Google Pixel 4a’

Wouter Nijsen
10 maart 2020, 14:59
2 min leestijd

Over de Google Pixel 4a is al veel bekend, maar nu is ook een video opgedoken waarin we de smartphone in vol ornaat zien. Ook de meeste specificaties zijn nu gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de gelekte Google Pixel 4a-video

Google weet zijn nieuwe smartphones nooit goed geheim te houden, en nu is ook bijna alles over de Pixel 4a bekend. Het toestel is te zien in een uitgebreide video van het YouTube-kanaal TecnoLike Plus, waarin het design wordt getoond. De Pixel 4a heeft – door de dunnere randen en het cameragat in het scherm – een veel moderner uiterlijk dan de Pixel 3a.

Dat cameragat is wel prominent aanwezig en bijvoorbeeld groter dan bij de Galaxy S10 en Galaxy S20. De achterkant is van plastic en lijkt nogal gevoelig te zijn voor vingervlekken. Daarnaast zien we op de achterzijde de fysieke vingerafdrukscanner en enkele cameralens. De Pixel 4 en Pixel 4 XL hebben een dubbele camera met een telelens, maar de goedkopere 4a moet het dus met één camera doen.

De video toont ook verschillende specificaties van de Pixel 4a. Zo krijgt de smartphone een relatief compact scherm van 5,81 inch. In tegenstelling tot de Pixel 4 (XL) heeft het display geen hogere ververssnelheid. De accu is met 3080 mAh aan de krappe kant, al wist de Pixel 3a (met een 5,6 inch-scherm en 3000 mAh-accu) wel met gemak een volle dag vol te houden. Hieronder zetten we de specs van de Google Pixel 4a op een rijtje:

  • 5,81 inch-scherm met resolutie van 2340 bij 1080 pixels
  • Snapdragon 730-chip, 6GB RAM, 64GB opslagruimte
  • Ververssnelheid van 60Hz, geen 90 of 120Hz
  • Enkele camera, ondersteunt 4K-video’s opnemen
  • Draait op kale versie van Android 10
  • Dualsim-ondersteuning

Aankondiging van Google Pixel 4a

De verwachting was dat Google de Pixel 4a tijdens de I/O 2020-conferentie zou onthullen, maar dit evenement gaat vanwege zorgen om het coronavirus niet door. Het is daarom onduidelijk wanneer de presentatie van de nieuwe Google-telefoon alsnog plaatsvindt. Google I/O 2020 stond gepland voor 12 tot en met 14 mei.

De Pixel 4a is de opvolger van de Pixel 3a, een midrange smartphone die vorig jaar werd uitgebracht. Het toestel had dezelfde uitstekende camera als de Pixel 3, maar was met 400 euro een stuk goedkoper. In onze uitgebreide Google Pixel 3a review lees je alles over de smartphone, of check de videoreview hieronder.

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 4a
Google Pixel 4a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu