De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Specificaties Google Pixel 5 vallen tegen

Michel van 't Klaphek
15 maart 2020, 13:06
1 min leestijd
Gerucht: Specificaties Google Pixel 5 vallen tegen

De specificaties van de Google Pixel 5 vallen mogelijk flink tegen, aldus een nieuw gerucht. Google zou een midrange processor willen gebruiken die minstens 30 procent langzamer is dan een hoogwaardige chip, zoals de Snapdragon 865.

Lees verder na de advertentie.

‘Specificaties Google Pixel 5 vallen tegen’

Dat schrijft 9to5Google. De website kreeg een onuitgebrachte versie van de nieuwe Google Camera-app in handen. Deze is bedoeld voor ontwikkelaars. In de broncode wordt meermaals gerefereerd naar een smartphone met codenaam “Bramble”. Het gaat hier om een nieuwe Google-telefoon, vermoedelijk de Pixel 5.

google pixel themes

Het is namelijk niet de eerste keer dat Bramble in geruchten opduikt. De codenaam verscheen afgelopen januari al in de resultaten van een benchmarktest. Smartphonemakers gebruiken deze tests om te kijken hoe krachtig hun toestellen zijn. Opvallend genoeg liet deze benchmark zien dat de Google Pixel 5 (Bramble) een Snapdragon 765-processor gebruikt, een middenklasse chip.

Het lijkt er dus op dat de Pixel 5 geen vlaggenschip wordt, maar een middenklasser. Dit zou een flinke tegenvaller voor Pixel-fans zijn, want normaliter rust Google zijn toestellen uit met de beste specificaties van het moment. Zodoende werd verwacht dat de Pixel 5 een Snapdragon 865-chip zou krijgen. Volgens 9to5Google is de Snapdragon 765 zo’n 30 tot 50 procent minder krachtig dan deze processor.

Nieuwe strategie

De website speculeert dan ook dat Google haar strategie dit jaar aanpast. Het zoekmachinebedrijf zou er voor kunnen kiezen om de Pixel 5 als instapmodel te positioneren, met vergelijkbaar prijskaartje. Daarbij zou het bedrijf nog een vlaggenschip met hoogwaardige specificaties uitbrengen. Tot slot schrijft 9to5Google dat de mysterieuze Pixel 5 een telefotolens krijgt, maar dat mag geen verrassing zijn. Zijn voorgangers beschikken hier namelijk ook over.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu