Eindelijk is het officieel: Google kondigt Pixel 6 op 19 oktober aan

Bram Lettenmeijer
5 oktober 2021, 19:16
2 min leestijd
Eindelijk is het officieel: Google kondigt Pixel 6 op 19 oktober aan

Na maanden wachten heeft Google eindelijk het Pixel 6-evenement aangekondigd. Op 19 oktober komen we alles over de nieuwe smartphone te weten.

Lees verder na de advertentie.

Pixel 6-evenement vindt plaats op 19 oktober

Google kondigt de Pixel 6 en Pixel 6 Pro aan op 19 oktober, tijdens een online evenement. De onthulling is vanaf 19:00 uur (Nederlandse tijd) live te volgen via Googles website. Google legde tijdens de evenement-aankondiging de nadruk op de nieuwe Tensor-chip in de Pixel 6-telefoons. Dit is de eerste smartphonechip die Google zelf heeft ontworpen.

Volgens het bedrijf is de chip snel, slim en veilig. Daarnaast zal hij zich op den duur aan de gebruiker aanpassen. Googles huidige Pixel 6-marketing focust zich dan ook op persoonlijkheid. Het toestel herkent allerlei accenten en de camera legt iedere huidskleur waarheidsgetrouw vast. Volgens Google leert het toestel haar gebruiker écht kennen en wordt het een weerspiegeling van wie diegene is.

Google Pixel 6 evenement

De kans is groot dat ook Android 12 ergens rond het evenement beschikbaar wordt voor bestaande Pixel-gebruikers. De update is officieel gelanceerd, maar nog niet te downloaden op smartphones. Daar moet ‘binnen enkele weken’ verandering in komen.

Meer over de Google Pixel 6

We weten al vrij veel over de Pixel 6. Van het Pro-model liggen zo’n beetje alle specificaties op straat en ook over de Pixel 6 weten we een hoop. Zo krijgen beide smartphones een door Google ontwikkelde Tensor-chip. Ook de camera’s krijgen een flinke upgrade. De Pixel 6 Pro heeft bijvoorbeeld een gloednieuwe telelens, om tot vier keer optisch in te zoomen. Onlangs lekten zelfs de prijzen van de toestellen.

Volgens beruchte lekker Jon Prosser liggen de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro vanaf 28 oktober in de winkels. Officieel aanschaffen in Nederland of België is er waarschijnlijk niet bij. Wel gaan we er vanuit dat de toestellen te koop zullen zijn in onder andere Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Wil je op de hoogte blijven van al het Google Pixel 6 nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, download de gratis Android Planet-app of volg ons natuurlijk op Instagram of Facebook!

Meer Google-nieuws:

Bron: Google
Bron afbeelding: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu