‘Google Pixel 6 Pro renders laten grootste Google-telefoon ooit zien’ – update

Mike Peek
21 mei 2021, 8:58
2 min leestijd
‘Google Pixel 6 Pro renders laten grootste Google-telefoon ooit zien’ – update

Er zijn nieuwe renders opgedoken van de Google Pixel 6 Pro. Die komen grotendeels overeen met eerder verschenen afbeeldingen, maar laten ook een paar verschillen zien. Daarnaast zijn er meer details over de smartphone gelekt.

Lees verder na de advertentie.

Update vrijdag 21 mei: Ook de reguliere Google Pixel 6 is nu gelekt. Smartphonelekker OnLeaks deelt in samenwerking met website 91Mobiles renders van het aankomende toestel. De Pixel 6 heeft ongeveer hetzelfde design als de Pixel 6 Pro, maar is met het 6,4 inch-scherm wel een stukje kleiner.

Wel beschikt de Google-telefoon over een vingerafdrukscanner onder het scherm, ondersteuning voor draadloos laden en een dubbele camera achterop. De zoomcamera van de Pro-versie ontbreekt bij het ‘instapmodel’.

‘Google Pixel 6 Pro te zien op renders’

Op de Indiase site Digit zijn nieuwe renders verschenen van de Google Pixel 6 Pro. Ze zijn gemaakt door de betrouwbare lekker OnLeaks, die vaker afbeeldingen deelt van onaangekondigde smartphones. Hij baseert ze op informatie van insiders, waardoor ze meestal een goed beeld geven van het toestel.

Vorige week verscheen er ook al een render van de Google Pixel 6 met een opvallend nieuw design. De nieuwe afbeeldingen wijken op een paar punten af. De zwarte camerabult en oranje top zijn hetzelfde, maar de rest van de achterkant is iets lichter. Daarnaast zijn de schermranden beduidend dikker. Ook heeft de Pixel 6 Pro een relatief forse kin.

Google Pixel 6 Pro renders

OnLeaks durft een voorspelling aan over de schermgrootte van de Google Pixel 6 Pro. Het toestel krijgt volgens hem een 6,67 inch-display met gekromde randen. Daarmee zou het de grootste Google-telefoon ooit zijn. De afmetingen bedragen naar verluidt 163,9 bij 75,8 millimeter. Het toestel is 8,9 millimeter dik. Op de plek van het forse camera-eiland loopt dat op tot 11,5 millimeter.

De Google Pixel 6 Pro krijgt voor het eerst drie camera’s. Naast een gewone lens is er plek voor een periscopische zoomcamera, waarmee je het beeld waarschijnlijk flink dichterbij kunt halen. De derde lens betreft vermoedelijk een ultragroothoekcamera, waarmee je grote gebouwen of groepen mensen vastlegt.

Maakt Google weer een high-end smartphone?

De Google Pixel 5 was een midrange smartphone met een lager prijskaartje dan in eerdere jaren. Dit keer lijkt de zoekgigant een stuk hoger te mikken. Naast drie camera’s krijgt de Pixel 6 Pro mogelijk een door Google zelf ontwikkelde, krachtige chip. We verwachten overigens ook een ‘gewone’ variant van de Pixel 6. Die krijgt waarschijnlijk een kleiner scherm en één camera minder. Over andere verschillen is nog niets bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over de Google Pixel 6 (Pro)? Check dan Instagram en Facebook of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Google:

Bronnen: Digit, 91Mobiles
Bronnen afbeeldingen: OnLeaks, OnLeaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 6
Google Pixel 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu