Google kondigt Pixel 6a aan en laat Pixel 7 alvast zien

Michel van 't Klaphek
11 mei 2022, 20:34
3 min leestijd
Google kondigt Pixel 6a aan en laat Pixel 7 alvast zien

Binnenkort brengt Google de Pixel 6a uit. De smartphone is officieel aangekondigd tijdens het Google I/O-evenement en in dit artikel praten we je bij over de specificaties, adviesprijs en release. Ook liet het bedrijf de Pixel 7 (Pro) alvast zien.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel 6a officieel aangekondigd

Een grote verrassing is de aankondiging niet. In aanloop naar het evenement lekte namelijk al veel informatie over de Pixel 6a vroegtijdig uit. Het toestel volgt de Google Pixel 5a op. Deze smartphone kwam uit in 2021, maar verscheen nooit officieel in Nederland.

De Google Pixel 6a in een notendop:

  • Nieuw design doet denken aan Pixel 6 (Pro)
  • Drie camera’s in totaal, waarvan twee achterop
  • Beschikt over door Google gemaakte Tensor-chip
  • 6GB werkgeheugen, 128GB aan opslagruimte
  • Komt standaard met Android 12 en vijf jaar veiligheidsupdates
  • Beschikt over 5G-internet
  • 4410 mAh-accu gaat de hele dag mee
  • Drie kleuren: zwart, wit en groen
  • Adviesprijs: 459 euro
  • Verschijnt waarschijnlijk niet (officieel) in Nederland

Vooral het design van de Google Pixel 6a valt op. De notch (inkeping voor de selfiecamera) zit nu bijvoorbeeld in het midden, in plaats van aan de zijkant, zoals bij de Pixel 5a het geval was.

Verder heeft het toestel het kenmerkende camera-eiland van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro overgenomen. Achterop zit een horizontale ‘streep’ met daarin de twee sensoren. Deze camera’s (een hoofdcamera en groothoeklens) hebben resoluties van 12 megapixel. De selfiecamera heeft een 8 megapixel-resolutie.

De Pixel 6a is een behoorlijk compacte telefoon door het 6,1 inch-full-hd-scherm. Wel jammer is dat de ververssnelheid op 60Hz blijft steken, net als bij de Pixel 5a. Vrijwel alle nieuwe Android-toestellen hebben tegenwoordig een 90 of 120Hz-display voor vloeiende beelden, maar dit ontbreekt gek genoeg bij Googles toestel.

Google Pixel 6a

Exclusieve Pixel-functies voor 6a en release date

Het toestel beschikt, net als andere Google-telefoons, over allerlei exclusieve Pixel-functies. Denk bijvoorbeeld aan de speciale nachtmodus, waarmee je goede kiekjes bij weinig licht kunt maken. Ook de Magic Eraser is aanwezig. Hiermee kun je elementen in foto’s achteraf weggummen.

De Google Pixel 6a is vanaf 21 juli verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor 449 dollar. Het is nog onduidelijk of het toestel ook officieel in Nederland verschijnt. Hier lijkt het echter niet op, want Pixel-telefoons worden al jaren alleen in het buitenland uitgebracht.

Pixel 7
Google Pixel 7

Eerste beelden van Google Pixel 7 (Pro)

Aan het eind van de presentatie liet Google ook nog even vlug haar nieuwe vlaggenschip zien, de Pixel 7. Dit toestel verschijnt in twee varianten. Naast de gewone versie brengt men ook de Pixel 7 Pro uit.

Beide toestellen komen deze herfst uit en draaien standaard op Android 13. Ook de zelfgemaakte Google Tensor-chip is van de partij. De Google Pixel 7 (Pro) heeft een nieuw design, waarbij met name het camera-eiland op de achterkant op de schop is gegaan.

Later dit jaar kondigt de fabrikant de toestellen nog officieel aan. Op dat moment worden we bijgepraat over alle specificaties.

Google Pixel Buds Pro

Tot slot kondigde Google ook de Pixel Buds Pro aan. De draadloze oordopjes beschikken over active noisecancelling, oftewel actieve ruisonderdrukking. De Pixel Buds Pro kosten 199 dollar en komen vooralsnog alleen in de Verenigde Staten uit. Ze zijn verkrijgbaar in vier kleuren.

Het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu