De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Google Pixel 7 en 7 Pro gebruiken hetzelfde scherm als hun voorgangers’

Mike Peek
28 mei 2022, 12:36
2 min leestijd
‘Google Pixel 7 en 7 Pro gebruiken hetzelfde scherm als hun voorgangers’

Google lijkt de aankomende Pixel 7 en Pixel 7 Pro hetzelfde scherm te geven als hun voorgangers. Dat is jammer, want er zijn inmiddels betere displays op de markt.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 7 en 7 Pro krijgen geen beter scherm’

Uit onderzoek van 9to5Google blijkt dat Google blijkbaar erg tevreden was over het display van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. De aankomende Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro lijken namelijk hetzelfde scherm te gebruiken. Dat is op te maken uit ‘display drivers’ van de nieuwe smartphones. Drivers zijn onderdelen die het beeldscherm met de hardware laten communiceren.

De Pixel 7 krijgt opnieuw een plat oled-scherm met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels en een verversingssnelheid van 90Hz. Het Pro-model doet er met 3120 bij 1440 pixels en een verversingssnelheid van 120Hz een schepje bovenop. Daardoor ogen beelden nog vloeiender. Ook heeft deze variant wederom gebogen randen.

→ Lees onze review van de Google Pixel 6 en Google Pixel 6 Pro

Google Pixel 7 Pro
Render van de Pixel 7 Pro

We hebben gemengde gevoelens over dit nieuws. De Pixel 6 en 6 Pro hadden een prima scherm, maar konden niet tippen aan dat van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S21 Ultra. Inmiddels heeft Samsung de Galaxy S22 Ultra uitgebracht en wordt het gat dus alleen maar groter.

Hoewel het om dezelfde soort panelen gaat, past Google overigens wel wat zaken aan. Zo zou het scherm van de gewone Pixel 7 iets kleiner zijn dan het 6,4 inch-display van de Pixel 6. De Pixel 7 Pro behoudt de 6,7 inch-maat, maar krijgt de mogelijkheid om een lagere full-hd-resolutie te gebruiken. Daarmee bespaar je energie, wat gunstig is voor de accuduur.

Dit weten we al over de Google Pixel 7 en 7 Pro

Ook qua ontwerp zijn de Google Pixel 7 en 7 Pro schatplichtig aan hun voorgangers. Zo krijgen ze opnieuw een camera-eiland dat over de gehele breedte van de achterkant loopt. Wel is het ontwerp daarvan iets aangepast en krijgen de smartphones een andere kleurstelling.

Google brengt de nieuwe Pixels vermoedelijk pas in oktober uit. Ze zijn waarschijnlijk niet officieel in Nederland te koop, maar wel verkrijgbaar door even naar Duitsland te rijden. Vanaf 21 juli kun je daar ook de goedkopere Google Pixel 6a aanschaffen.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste Google Pixel-nieuws? Houd dan onze website in de gaten, download de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Google:

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 7
Google Pixel 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu