De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel 8 (Pro)-gebruikers melden mysterieuze deuken in scherm (update)

Tim Ligterink
23 november 2023, 9:31
2 min leestijd
Google Pixel 8 (Pro)-gebruikers melden mysterieuze deuken in scherm (update)

Heb jij een Google Pixel 8 of Pixel 8 Pro en zie jij kleine deukjes of rimpelingen in het scherm? Dan ben je niet de enige. Op fora melden meerdere Pixel-gebruikers dat hun smartphonescherm niet in goede staat is en hier lees je hoe dat zit.

Lees verder na de advertentie.

Bubbels op Google Pixel 8 (Pro): dit is er aan de hand

Update 23 november, 9.31 uur:

Het lijkt erop dat Google veel opmerkingen heeft gekregen over de oneffenheden op de schermen van de Google Pixel 8 en 8 Pro. Het bedrijf komt daarom met een officiële verklaring. Google zegt dat de bubbels, deukjes en rimpels enkel in specifieke lichtomstandigheden te zien zijn wanneer het scherm uit is.

Het bedrijf geeft aan dat deze imperfecties geen invloed hebben op de functionaliteit van de Pixel 8 (Pro) en dat de smartphones er ook niet minder lang door meegaan. Je hoeft je volgens Google geen zorgen te maken over het scherm van je eigen Pixel 8 of 8 Pro.

Originele bericht:

De Google Support-pagina staat sinds deze week vol met gebruikers die een opvallend probleem melden. In het scherm van de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro zien eigenaren opvallende bubbeltjes, rimpelingen of deuken. Deze oneffenheden vallen vooral in direct licht op en bevinden zicht onder de glazen beschermlaag van de smartphone. Dat betekent dat het probleem vanuit de binnenkant van de toestellen ontstaat.

Sommige gebruikers zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de Pixel 8 Pro ontmanteld. Wat blijkt: op de plaatsen waar de de bubbels en deukjes te zien zijn, zitten binnenin de smartphone verschillende componenten als schroeven en klemmetjes. Deze prikken tegen de achterkant van het flexibele oled-paneel aan, wat de deukjes dus veroorzaakt.

google pixel 8 pro schermprobleem

Eigenaren van Pixel 8 en 8 Pro-toestellen ondervinden nog geen problemen met de beeldkwaliteit of het touchscreen. Wel speculeren velen dat de deukjes met de tijd erger kunnen worden en wel schade zullen veroorzaken. Gebruikers vragen daarom massaal vervangende toestellen aan, maar ook die kunnen hetzelfde probleem hebben.

Google heeft nog geen officiële verklaring gegeven over de imperfecties in het scherm. Wel adviseren ze gebruikers met dit probleem om contact op te nemen met een Google Support-medewerker. Zodra er meer bekend is vanuit de fabrikant, zullen we dit artikel bijwerken.

Niet alle Google Pixel 8 en 8 Pro’s hebben last van dit probleem en bij Android Planet raden we de telefoons dan ook nog zeker aan. Wij hebben ze uitgebreid getest en schreven erover in de Google Pixel 8 review en Google Pixel 8 Pro review.

Met een nieuwe chip die veel gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie, betere camera’s en veel nieuwe software-functies, zijn de smartphones indrukwekkende vlaggenschepen.

Meer Google-nieuws lezen:

Bron: 9to5Google
Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 8
Google Pixel 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu