‘Google in de achtervolging: langer updates voor Pixel-telefoons’

Wouter Nijsen
29 augustus 2023, 10:39
2 min leestijd
‘Google in de achtervolging: langer updates voor Pixel-telefoons’

De Google Pixel 8, die later dit jaar zijn opwachting maakt, krijgt vermoedelijk langer updates dan zijn voorgangers. Maar, we weten nog niet hoe het nieuwe updatebeleid er precies uit komt te zien.

Lees verder na de advertentie.

Google verbetert updatebeleid met Pixel 8

Google is de maker van Android, maar doet het op ‘updategebied’ gek genoeg niet zo goed als andere fabrikanten. De zoekgigant belooft Pixel-smartphones drie Android-versie-updates en vijf jaar aan beveiligingspatches te geven. Samsung heeft zijn zaken beter op orde: de Galaxy S23 krijgt bijvoorbeeld vier Android-upgrades en vijf jaar aan beveiligingspatches.

Dat geldt ook voor de OnePlus 11, het meest recente vlaggenschip van de Chinese smartphonemaker. Google zou zijn updatebeleid voor Pixel-telefoons daarom willen verbeteren, te beginnen bij de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Dat meldt de website 9to5Google op basis van bronnen. Het is echter onduidelijk hoe lang toekomstige Pixel-toestellen precies worden ondersteund.

Google Pixel 8 renders
Gelekte render van de Google Pixel 8

De zoekgigant kan er bijvoorbeeld voor kiezen om Pixel-smartphones vijf jaar aan Android-upgrades te geven. Daarmee komt Google in de buurt van Apple, dat erom bekendstaat iPhones heel lang van updates te voorzien. Beveiligingspatches, die lekken in Android dichten en andere problemen oplossen, verschijnen mogelijk nog langer.

Door de betere software-ondersteuning kunnen Pixel-gebruikers langer met hun toestel doen zonder nieuwe features en andere verbeteringen mis te lopen. Als er meer details verschijnen over het updatebeleid van Google, dan lees je het natuurlijk op Android Planet.

Pixel 8 (Pro) verschijnt al snel

Als Google er daadwerkelijk voor kiest om de Pixel 8 en 8 Pro (en toekomstige smartphones) langer te updaten, dan wordt hier ongetwijfeld tijdens de aankondiging meer over verteld. De nieuwe Pixel-toestellen worden in oktober verwacht. Google moet echter nog onthullen wanneer de smartphones precies worden gepresenteerd.

Van de Pixel 8 en Pixel 8 Pro is inmiddels het nodige gelekt. Zo krijgt het instapmodel een kleiner scherm van 6,16 inch, maar heeft de Pro-telefoon wel opnieuw een 6,7 inch-display. Daarnaast beschikken de toestellen waarschijnlijk over een nieuwe Tensor-processor, verbeterde camera’s, grotere accu’s en meer.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje in het Google Pixel 8 (Pro) geruchtenoverzicht, waar we alle verwachtingen op een rijtje zetten.

Lees meer Google-nieuws:

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 8
Google Pixel 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu