‘Google Pixel 8 kan achtergrondgeluiden uit video’s filteren’

Mike Peek
13 augustus 2023, 10:22
2 min leestijd
‘Google Pixel 8 kan achtergrondgeluiden uit video’s filteren’

De Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro krijgen mogelijk een toffe nieuwe functie: de smartphones zouden ongewenste achtergrondgeluiden in video’s automatisch kunnen verminderen. Dat blijkt uit gelekte promotiebeelden van de telefoons.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Pixel 8 filtert ongewenst geluid uit video’s’

Heb je het perfecte filmpje geschoten, maar schreeuwt er iemand keihard doorheen? De Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro kunnen dit soort problemen met video’s mogelijk automatisch oplossen. Gebruiker EZ postte op X, het voormalige Twitter, namelijk een reclame van de nog niet aangekondigde smartphones. Daaruit blijkt dat ze een functie genaamd Audio Magic Eraser krijgen.

Die identificeert geluiden in je video en kan ze vervolgens verminderen. Er worden in het promofilmpje drie verschillende soorten getoond: ruis, mensen en muziek. Met een slider kun je als gebruiker bepalen in hoeverre deze elementen uit je video gefilterd moeten worden.

Dat komt bezitters van oudere Pixels, zoals de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro, mogelijk bekend voor. Deze toestellen hebben namelijk al een functie genaamd Magic Eraser. Daarmee kun je automatisch ongewenste mensen of objecten uit je foto’s verwijderen. Het heeft er alle schijn van dat de Audio Magic Eraser iets soortgelijks zal doen voor het geluid van je video’s.

Meer over de Google Pixel 8 (Pro)

Google lanceert de Pixel 8 en Pixel 8 Pro waarschijnlijk in oktober. Beide smartphones draaien op de nieuwe Tensor G3-chip, die volgens geruchten een stuk sneller is dan zijn voorganger.

De gewone Pixel 8 zou een compact 6,16-scherm krijgen en daarmee iets kleiner worden dan de Pixel 7. De Pixel 8 Pro behoudt het 6,7 inch-display, maar dat wordt dit keer helemaal plat. Zijn voorganger had nog afgeronde schermranden. Daarnaast verwachten we dat Google de camera’s op beide varianten flink verbetert. De prijs gaat vermoedelijk helaas ook omhoog.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Google Pixel-nieuws? Voeg Android Planet dan toe aan je Google Nieuws-overzicht, download onze gratis app en abonneer je op onze gratis nieuwsbrief. Zo hoef jij geen Android-nieuws meer te missen!

Lees het laatste nieuws over Google:

Via: EZ
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 8
Google Pixel 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu