‘Google schrapt Nexus, introduceert Pixel-smartphones op 4 oktober’

Thomas Haenen
2 september 2016, 8:20
2 min leestijd
‘Google schrapt Nexus, introduceert Pixel-smartphones op 4 oktober’

Google gaat de Nexus-serie schrappen en vervangen met de Pixel-reeks, zo beweren betrouwbare bronnen. De eerste twee toestellen in de nieuwe reeks worden mogelijk 4 oktober aangekondigd, samen met een 4K Chromecast en een vr-headset.

Lees verder na de advertentie.

Pixel en Pixel XL

Begin volgende maand introduceert Google de Pixel en Pixel XL, zo beweert het doorgaans betrouwbare Android Police. Het zijn nieuwe namen voor toestellen die dit jaar al herhaaldelijk uitgelekt zijn. De Android-smartphones waren voorheen Google’s Nexus-producten voor 2016.

De Nexus Sailfish en Nexus Marlin, zoals de toestellen tot nu toe intern genoemd worden, zijn uitgebreid uitgelekt. Daardoor hebben we een vrij goed idee van de specificaties, het design en veel andere details rondom de twee telefoons. Nu blijkt dat we één detail gemist hebben: de naam. Google brengt dit jaar voor het eerst geen Nexus-smartphone uit, maar hernoemt de reeks naar ‘Pixel’.

google pixel c

Waarom Google voor de naamswijziging kiest is nog niet helemaal duidelijk. Android Police suggereert dat Google een nieuwe koers wil varen en dat de Pixel-apparaten een veel grotere invloed van het bedrijf hebben dan voorheen.

De Pixel-naam wordt nu al gebruikt voor enkele laptops en tablets die door Google zelf zijn ontwikkeld. Alle geruchten wijzen er echter op dat HTC het design van de Sailfish en Marlin voor zijn rekening neemt.

chromecast

De Sailfish, straks de Pixel, beschikt waarschijnlijk over een 5 inch-scherm, terwijl de Marlin, of Pixel XL, wordt uitgerust met een 5,5 inch-scherm. Beide zijn voorzien van de nieuwste hardware, waaronder een Snapdragon 820-chipset en ondersteuning voor Google Daydream. Ze behoren tot de eerste smartphones die lanceren met Android 7.0 Nougat, samen met de LG V20.

Google Pixel aankondiging

Hoewel de definitieve versie van Android 7.0 Nougat inmiddels beschikbaar is, heeft Google de toestellen nog niet aangekondigd. Dat gebeurt waarschijnlijk op dinsdag 4 oktober, zo bericht dezelfde bron.

De fabrikant onthult bij deze Google Pixel aankondiging ook een nieuwe Chromecast die 4K-beelden kan streamen, met de naam ‘Chromecast Plus’ of Chromecast Ultra’. Ook de ‘Daydream View’ wordt daar onthuld, Google’s eigen virtual reality-headset voor Android.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu