De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Google verscheept dit jaar 4 miljoen Pixel-toestellen’

Lars Paymans
6 oktober 2016, 16:51
1 min leestijd
‘Google verscheept dit jaar 4 miljoen Pixel-toestellen’

Het lijkt erop dat Google hoge verwachtingen heeft van de Pixel en Pixel XL. Het bedrijf zou van plan zijn om 4 miljoen exemplaren te verschepen voor het einde van 2016. Hoe verhouden deze Google Pixel aantallen zich tot Samsung en Apple?

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel aantallen geschat op 4 miljoen

Het bericht is afkomstig van Digitimes Research. Zij stellen dat Google verwacht om tussen de drie en vier miljoen Pixel en Pixel XL-toestellen over de toonbank te laten gaan. Niet gek, zeker als je je bedenkt dat de toestellen vanaf het begin nog lang niet in alle landen van de wereld verkrijgbaar zijn. Ook in Nederland zullen we nog even moeten wachten op de Pixel.

google pixel aantallen

Hoewel vier miljoen natuurlijk een mooi aantal is, ligt dit nog steeds vele malen lager dan de verscheepte exemplaren van Samsung en Apple. Zo zou Samsung 25,1 miljoen Galaxy S7 en S7 Edges verkocht hebben in de eerste helft van 2016, naast 13 miljoen iPhone 7’s en 7 Plussen in het eerste weekend.

Google start met de pixel echter met een compleet nieuwe smartphone-lijn, dus zal het ook wel even duren voordat het grote publiek aan de naam gewend is. Mensen die het nieuws rondom Android volgen, denken bij de naam Pixel nu immers aan Google, maar dat zal geldt lang niet voor de hele smartphonemarkt.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu