De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel-gebruikers kampen met accuproblemen

Rick van der Veer
28 december 2016, 15:55
1 min leestijd
Google Pixel-gebruikers kampen met accuproblemen

Nadat de Nexus 6P kuren had met zijn accu lijken nu ook gebruikers van de Google Pixel met accuproblemen te kampen. De Pixel schakelt zichzelf uit ondanks dat er nog genoeg stroom aanwezig is.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel accuproblemen

Eigenaren van de Google Pixel maken melding van een accuprobleem op Reddit. De Pixels van deze gebruikers schakelen zichzelf vroegtijdig uit, terwijl er volgens de telefoon nog ruim voldoende acculading aanwezig is. De meeste mensen lijken rond de 30 procent te schommelen wanneer het probleem zich voordoet. Doorgaans kun je nog uren met je toestel doen op dit percentage.

Google Pixel accuproblemen

Eerder bleken er met bij de Huawei Nexus 6P al vergelijkbare problemen op te treden. Deze Nexus 6P-batterijproblemen lijken op nagenoeg dezelfde manier te gebeuren als bij de Google Pixel. Bij deze groep gebruikers leek het probleem voor sommigen opgelost te zijn door het toestel te laten omruilen, terwijl het voor anderen blijft gebeuren.

Het euvel met de accu is niet het eerste probleem dat gemeld wordt over de Google Pixel. Eerder bleek het toestel krakerig geluid te geven in sommige situaties, vooral als er veel geluiden tegelijk werden afgespeeld. Ook waren er cameraproblemen, al heeft Google een update uitgebracht die de camera flink zou moeten verbeteren.

Oorzaak

Waar het probleem door veroorzaakt, is nog altijd onduidelijk. Nu het probleem zich op twee toestellen voordoet met Android 7.0 Nougat, is het mogelijk toch een softwareprobleem dat met een update verholpen kan worden. Een Google-medewerker heeft het in ieder geval als een defect in Android aangemerkt, dus er wordt hoe dan ook intern naar gekeken. Tot Google zelf uitspraak doet over de problemen is het in ieder geval nog onzeker wat er precies aan de hand is.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu