Handig: Google Pixel updatet alleen wanneer het jou uitkomt
Michel van 't Klaphek

Meestal voegen deze Android-beveiligingsupdates geen nieuwe functies toe, maar die vlieger gaat niet op voor de meest recente versie. Althans, niet voor Googles eigen Pixel-telefoons.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel Android-update wordt slimmer

Voortaan werkt je toestel de software namelijk alleen bij wanneer het jou uitkomt. Dit betekent dat de update automatisch pauzeert als je het toestel gebruikt. Pas wanneer je het scherm uitzet gaat de download en installatie verder.

Het is een kleine verbetering, maar wel een handige. Wanneer je net bezig bent met iets belangrijks wil je immers niet dat je Pixel langzamer wordt. Het is daarom logischer dat de update wordt binnengehaald als jij er geen last van hebt.

Bovendien kun je de patch natuurlijk alsnog handmatig door laten gaan door op de knop rechtsonder te drukken. Je hebt dus zelf keuzevrijheid. Jammer genoeg moet het toestel nog wel opnieuw opstarten om de software bij te werken.

Lees waarom dit nodig is in ons artikel over het proces achter Android-beveiligingsupdates. Wel is het vanaf nu mogelijk om aan te geven hoe laat dit opstarten moet gebeuren. Je kunt er zo voor kiezen om de software ‘s nachts bij te werken als je je telefoon niet gebruikt.

Ook je menu ziet er anders uit

De functie om alleen te updaten wanneer je telefoon niet wordt gebruikt is al sinds afgelopen zomer aanwezig in de code van Android, maar nu pas geactiveerd. Het is nog niet bekend of en wanneer smartphones van andere merken hiermee uitgerust worden.

De Android-beveiligingsupdate van februari 2019 brengt overigens nog één kleine verandering voor Pixel-eigenaren met zich mee. Voortaan zit het ‘Over deze telefoon’-scherm direct in het instellingenmenu.

Je hebt zo een tik minder nodig om informatie over je toestel te checken. Voorheen zat dit menu iets ‘dieper’ in de instellingen: je moest eerst nog op ‘Systeem’ drukken.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.