Google Pixel-gebruikers ervaren audioproblemen bij hoog volume

Rick van der Veer
19 december 2016, 11:20
2 min leestijd
Google Pixel-gebruikers ervaren audioproblemen bij hoog volume

Gebruikers van de Google Pixel hebben last van problemen met de audio op hun toestel. Bij hogere volumes zou de luidspreker storing produceren.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel audioproblemen

Volgens een aantal gebruikers op Reddit vertonen de Google Pixel en Pixel XL een probleem met het geluid op een hoog volume. In een video demonstreert de auteur van de Reddit-thread het euvel door in een piano-app een reeks toetsen snel achter elkaar in te drukken. Hierdoor komt er storing uit de luidspreker en is er van het pianogeluid niet veel meer te horen. Het probleem keert terug op maar liefst drie Google Pixels, wat uitsluit dat het een enkel defect toestel is.

De storing is niet in alle omstandigheden merkbaar. Zo gebeurt het alleen als het volume op één van de drie hoogste instellingen ingesteld staat en lijkt niet iedere bron de storing te produceren. Bovendien gebeurt het alleen met de luidspreker en niet met een koptelefoon aangesloten. Sommige Reddit-gebruikers met een Google Pixel merkten het probleem pas op toen ze het actief probeerden te reproduceren. Anderen hadden er al langer last van en hebben zelfs al meerdere keren hun toestel om laten ruilen door Google.

Google heeft nog niet met een oplossing gereageerd op de Google Pixel audioproblemen. Op het officiële Google Pixel-forum heeft een community manager wel laten weten dat het probleem onderzocht wordt. We verwachten dan ook dat Google binnenkort een software-update uit zal brengen om de storing op te lossen.

Google Pixel in Nederland

Tot dusver is de Google Pixel nog altijd niet verkrijgbaar in Nederland. Wel kun je de Google Pixel kopen door het toestel uit omliggende landen te halen of bij één van de webshops die geïmporteerde versies hier verkopen, zoals Belsimpel. We verwachten dat de Google Pixel begin 2017 officieel in Nederland uitgebracht zal worden, al is het nog onduidelijk wanneer dat precies zal zijn.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu