De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel C officieel: nieuwe tablet met afneembaar keyboard

Wouter Nijsen
29 september 2015, 18:55
1 min leestijd
Google Pixel C officieel: nieuwe tablet met afneembaar keyboard

De Pixel C, een nieuwe Google-tablet met een afneembaar toetsenbord en een 10,2 inch-scherm, is vanavond officieel uit de doeken gedaan. Het apparaat draait op Android Marshmallow en wordt later dit jaar beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Pixel C

In tegenstelling tot zijn voorganger, de Chromebook Pixel, draait de Pixel C dus niet op Chrome OS. Onder de motorkap vinden we een NVIDIA X1-chip met een quadcore-processor en een Maxwell-gpu. Ook is de tablet voorzien van 3GB aan werkgeheugen en een helder 10,2 inch-scherm  met een resolutie van 2560 bij 1800 pixels. Dat komt neer op een pixeldichtheid van 308 ppi.

pixel c2

Daarnaast  is er een usb-c-poort aanwezig.  De Pixel C werkt met een toetsenbord, dat via bluetooth met de tablet wordt gekoppeld. Het toetsenbord hoeft niet aan de Pixel C worden vastgeklikt, maar werkt via een magnetische verbinding. Hierdoor kan het scherm gemakkelijk worden versteld in verschillende posities.

Handig is dat het keyboard niet apart hoeft worden opgeladen, want dat gebeurt automatisch wanneer de Pixel C aan het stroom wordt gekoppeld. Op een volle acculading gaat het toetsenbord ongeveer twee maanden mee.

Pixel C

Als gezegd draait de Pixel C op Android 6.0 (Marshmallow), en niet op Chrome OS zoals eerder  werd verwacht. Tijdens de presentatie gaf Google aan elke zes weken met software-updates te komen, zodat de tablet up-to-date blijft.

Google Pixel C release en prijs

De Google Pixel C verschijnt later dit jaar voor een prijs van 499 dollar. Wat de tablet in Europa gaat kosten, is niet bekendgemaakt. Het toetsenbord wordt los verkocht voor 149 dollar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel C
Google Pixel C

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu