De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel C was niet bedoeld als Android-tablet

Gijs Ettes
11 december 2015, 11:15
2 min leestijd
Google Pixel C was niet bedoeld als Android-tablet

Deze week bracht Google de Pixel C uit en gelijktijdig verschenen de eerste reviews van de tablet. Een veelgehoord kritiekpunt is dat de software niet geoptimaliseerd lijkt voor de Pixel C, mogelijk omdat hij aanvankelijk niet als Android-tablet was bedoeld.

Lees verder na de advertentie.

Problemen met Google Pixel C software

Veel  recensenten bekritiseren de Pixel C vanwege het beperkte aantal apps dat is geoptimaliseerd voor het apparaat en het gebrek aan een splitscreenmodus om – net als bij de iPad Pro – twee programma`s naast elkaar te draaien. Ondanks dat de Pixel C met het apart verkrijgbare toetsenbord kan worden omgetoverd tot een compacte Android-laptop, is het apparaat daardoor niet heel geschikt voor productiviteit. Een ander vreemd gegeven is dat de tablet is voorzien van vier microfoons, maar Googles spraakcommando`s  vooralsnog niet ondersteunt.

Toen alles faalde, besloot Google de Pixel C van Android te voorzien

Ars Technica betoogt dat dit te maken heeft met het feit dat de Pixel C aanvankelijk niet als Android-tablet was bedoeld. Het apparaat zou  geboren zijn uit het eind 2014 geannuleerde `Project Athena`, dat het vlaggenschip moest worden voor een touchscreen-geoptimaliseerde versie van Chrome OS. Toen dat project faalde, deed Google naar verluidt een poging om Chrome OS en Android te combineren tot een dualboot-systeem dat intern `Frankenboard` werd genoemd. Die combinatie was nodig omdat Chrome OS een muis  nodig heeft om te  functioneren. Door gelijktijdig Android te booten, kon  deze beperking omzeild worden.

Afgelopen juli zou ook Googles tweede poging gestrand zijn, waarna het besloot om de Pixel C dan maar van Android te voorzien. Zo kon het bedrijf de tablet tijdens Google I/O aankondigen en op tijd voor de kerst uitbrengen. Het lijkt er daarmee op dat de Pixel C toch vooral een haastklus was, die pas met een toekomstige update broodnodige functies als een splitscreenmodus krijgt.  De volledige analyse van Ars Technica is op deze pagina terug te lezen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Ars Technica
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel C
Google Pixel C

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu