De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel-gebruikers melden nieuw cameraprobleem

Rick van der Veer
2 december 2016, 12:04
2 min leestijd
Google Pixel-gebruikers melden nieuw cameraprobleem

Sommige gebruikers van de Google Pixel maken melding van een nieuw cameraprobleem. In sommige gevallen loopt Googles camera-app vast en verschijnen er paarse lijnen in het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-cameraproblemen

Gebruikers van de Google Pixel melden een probleem met de camera van de Google Pixel. Volgens een aantal berichten op de fora van Google ervaren veel mensen vastlopers in de camera-app die gepaard gaan met paarse lijnen in het beeld. Het probleem zou veroorzaakt worden in situaties waarin de Pixel weinig mobiel bereik heeft en zowel in de foto- als de videomodus verschijnen. Ook de Google Pixel XL zou met het probleem kampen.

Niet alleen Googles eigen app geeft problemen, maar ook andere apps zouden getroffen zijn door het euvel. In de Google Play Store staat een hele reeks aan andere camera-apps, maar ook deze lijken het probleem te kunnen reproduceren, in zowel foto- als videostanden.

Google Pixel-cameraproblemen

De Google Pixel had eerder al een ander probleem met de camera. Zo zou de camera-app niet goed om kunnen gaan met te veel lichtinval, waardoor in sommige foto’s te veel lens flare te zien was. Veel smartphones tonen dit effect en gebruiken het dan puur voor de stijl, maar in het geval van de Pixel benadrukte de camera dit effect iets te veel. Dit euvel is inmiddels met een software-update verholpen.

Google is in contact met de getroffen klanten om te proberen het probleem op te lossen. Tot dusver is er nog geen officieel bericht naar buiten gekomen met de oorzaak van het probleem. Op het Google-forum beweren een aantal gebruikers dat het probleem opgelost werd door hun toestel om te ruilen. Het is dus nog onduidelijk of het probleem door een software- of hardware-fout komt.

Google Pixel in Nederland

Ondanks dat de 12,3 megapixel-camera van de Google Pixel voor sommige gebruikers kuren lijkt te vertonen zette hij indrukwekkende prestaties neer in onze Google Pixel review . Het toestel is inmiddels in verschillende landen te koop, maar hij ligt nog niet officieel in de Nederlandse schappen. De verwachting is dat Google het toestel begin 2017 naar ons land zal brengen. Een aantal webshops verkopen het toestel al wel, dus bekijk ook ons overzicht van de beste losse Google Pixel prijzen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu