De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Via deze omweg krijg je Googles Pixel-camera op jouw smartphone

Erwin Vogelaar
13 augustus 2017, 13:34
2 min leestijd
Via deze omweg krijg je Googles Pixel-camera op jouw smartphone

De camerasoftware van de Google Pixel is een van de beste op de markt. Via een onofficiële omweg installeer je deze software nu ook op jouw smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-camerasoftware op jouw smartphone

Googles Pixel-smartphones maken uitstekende foto’s. Dit komt deels door de hardware, maar grotendeels door de software. Deze software is door Google exclusief voor de Pixel en Pixel XL gemaakt. Toch heeft een app-ontwikkelaar een manier gevonden om deze software ook op andere Android-smartphones te gebruiken.

De camerasoftware met hdr+ kan worden gebruikt op smartphones die worden aangestuurd door een Snapdragon 820-, 821- of 835-chip. Website XDA Developers stelt dat de software al getest is op de OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5, LG G6, Samsung Galaxy S8 (niet de versie die in Europa wordt verkocht) en HTC U11. Ook wordt er melding gemaakt dat de software werkt met de HTC 10 en LG G5.

Op de website van XDA Developers staan voorbeeldfoto’s. De fotograaf heeft foto’s met de OnePlus 3 gemaakt, met en zonder Googles hdr+ camera. Het verschil is overduidelijk. Voornamelijk in donkere omstandigheden maakt Googles software veel duidelijkere foto’s. Het apk-bestand met de software kan hier gedownload worden. Open dit bestand op je Android-toestel en installeer de app.

Meer over de software

Normaal raden we niet aan om onofficiële software te downloaden, maar in dit geval hebben we er vertrouwen in. De getalenteerde mensen van XDA Developers hebben de code namelijk uitgeplozen om te zien of er niets kwaadaardigs in verwerkt zit. Zij stellen dat het helemaal veilig is. Toch installeer je het apk-bestand wel op eigen risico.

XDA Developers sprak met de Oekraïense ontwikkelaar B-S-G, over zijn project: “Ik heb er zo’n zes tot acht uur aan gewerkt om het werkend te krijgen.” Op dit moment noemt B-S-G het nog een bètaversie en hij weet nog niet welk toestel het beste resultaat geeft. De software is uiteraard specifiek voor de hardware van de Pixel-smartphones gemaakt. B-S-G werkt in ieder geval nog door aan de app. Eerst probeert hij de selfiecamera werkend te krijgen zonder flits. Daarna gaat hij aan de slag om de fotokwaliteit nog verder te verbeteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu