Google Pixel-event samenvatting: alle aankondigingen op een rij

Lars Paymans
4 oktober 2016, 19:44
3 min leestijd
Google Pixel-event samenvatting: alle aankondigingen op een rij

Het Google-event is afgelopen, maar alle onthullingen klinken nog steeds na in onze oren. Hoog tijd dus om alles op een rijtje te zetten in een overzichtelijke Google Pixel-event samenvatting.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel-event samenvatting

In deze Google Pixel event-round up zetten we al de onthullingen van de avond achter elkaar op een rij. Naast een korte Google Pixel-event samenvatting, linken we uiteraard ook naar het uitgebreide afzonderlijke artikel onder iedere aankondiging. Zo heb je alles wat er tijdens het Google-event voorbij kwam op één plek bij elkaar.

Update: Check onze nabeschouwing van het Google Event op Facebook Live

Google Pixel-event samenvatting

Google Pixel en Pixel XL onthuld

We zagen het al dagen aankomen, maar nu zijn ze officieel: de Google Pixel en Google Pixel XL. Twee smartphones die rechtstreeks uit de keuken van Google komen. De smartphones hebben een metalen design, vingerafdrukscanner en respectievelijk een 5- en 5,5-inch display. Daarnaast zijn de Pixel en Pixel XL uitgerust met de beste hardware van het moment, Android 7.1 en de nieuwe Pixel Launcher. Een Nederlandse releasedatum en prijs werden nog niet bekend gemaakt.

Lees hier alles over de Google Pixel en Google Pixel XL

Google Pixel-event samenvatting

Google Daydream View onthuld

Google wil virtual reality toegankelijk maken voor smartphonegebruikers met Google Daydream. Om de VR-ervaring compleet te maken presenteert Google de Daydream View. Deze headset kun je zien als de grote broer van de Google Cardboard en heeft een buitenkant die gemaakt is van stof. “Je draagt kleding van stof, dus waarom zou een headset van plastic moeten zijn?” is de filosofie van Google. Geen gek idee ls je het ons vraagt.

Lees alles over de Google Daydream VR-bril hier

Google Pixel-event samenvatting

Google WiFi is een nieuwe slimme router

Als je geluk hebt, kom je zelden in aanraking met je router. Als internet wegvalt wordt je echter keer op keer geconfronteerd met de apparaten die vaak erg onhandig en niet gebruiksvriendelijk zijn. Laat het maar aan Google over om dit imago bij te stellen. De Google WiFi is een slimme router, waarmee je gemakkelijk verschillende acces points met elkaar kunt verbinden. Op die manier ontstaat er één groot draadloos netwerk.

Lees hier meer over de Google WiFi router

Google Pixel-event samenvatting

Chromecast Ultra is een Chromecast, speciaal voor 4K video

Als je een 4K tv thuis hebt staan, mag deze nieuwe Chromecast Ultra er niet in ontbreken. De komende tijd zal 4K alleen maar belangrijker worden, en met deze (prijzige) Chromecast is Google er klaar voor. Het design is grotendeels hetzelfde, maar ondersteunt 4K en HDR. Grote namen als Netflix en (uiteraard) YouTube hebben al toegezegd hun diensten Ultra-ready te maken.

Hier lees je alles wat je moeten weten over de Chromecast Ultra

Google Pixel-event samenvatting

Prijs en releasedatum Google Home bekend

De slimme speaker van Google, de Google Home, heeft eindelijk een prijskaartje en releasedatum gekregen. Voor 129 dollar haal je de speaker in huis, die vervolgens antwoord geeft op alledaagse vragen. Je kunt er je muziek mee aanzetten, het nieuws laten voorlezen of het weerbericht opvragen. In de Verenigde Staten verschijnt Google Home op 4 november, in zeven verschillende kleuren.

Lees meer over de Google Home in dit uitgebreide bericht

Google Pixel event samenvatting

Android 7.1 Nougat officieel onthuld

De Google Pixel en Pixel XL draaien op Android 7.1 Nougat, de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem. Een update die vooral als tussenstapje dient, maar met Night Light wel een gloednieuwe functie introduceert. Met Night Light wordt het blauwe licht ‘s avonds tegengehouden, zodat je nachtrust erop vooruit gaat. Ook voegt 7.1 ondersteuning voor Google Daydream toe.

Lees alles over Android 7.1 in het afzonderlijke artikel

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu