‘Vouwbare Google Pixel Fold te zien op officieel ogende renders’

Mike Peek
1 mei 2023, 9:16
2 min leestijd
‘Vouwbare Google Pixel Fold te zien op officieel ogende renders’

Er zijn nieuwe renders verschenen van de Google Pixel Fold. Het lijkt te gaan om officieel marketingmateriaal van het vouwbare toestel. Google presenteert de smartphone waarschijnlijk op 10 mei.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe renders van Google Pixel Fold opgedoken’

Op woensdag 10 mei is het zover: dan vindt Google I/O 2023 plaats. Tijdens deze ontwikkelaarsconferentie kondigt de zoekgigant vermoedelijk ook zijn eerste vouwbare smartphone aan. De betrouwbare lekker Evan Blass publiceerde nieuwe renders van deze Google Pixel Fold. Vermoedelijk betreft het officiële foto’s van Google zelf.

We hebben daarom nu een uitstekend beeld van het toestel. Wat direct opvalt zijn de dikke randen rond het grote scherm aan de binnenkant. Daardoor is het display een stuk breder en ziet het toestel er iets logger uit dan de voornaamste concurrent, de Samsung Galaxy Z Fold 4. Aan de andere kant houdt hij waarschijnlijk wel gemakkelijker vast.

Als we de telefoon omdraaien, zien we een vergelijkbaar beeld. Ook het scherm aan de buitenzijde is namelijk een stuk breder dan dat van de Samsung. Daardoor lijkt de Pixel Fold meer op een traditionele smartphone. Een veelgehoord punt van kritiek op de Galaxy Z Fold 4 is dat het display aan de buitenkant door de langwerpige beeldverhouding een beetje krap aanvoelt.

De achterkant van de Google Pixel Fold ademt een vergelijkbaar design als de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. We zien bijvoorbeeld dezelfde horizontale camerabalk. De voornaamste specificaties van de Pixel Fold zijn al uitgelekt. Daaruit konden we opmaken dat het vouwtoestel ook op dezelfde Tensor G2-chip draait als de Pixel 7-serie.

Google I/O 2023 staat voor de deur

Google presenteert de Pixel Fold dus hoogstwaarschijnlijk op 10 mei. Het toestel zou in de Verenigde Staten minimaal 1799 dollar gaan kosten. Of je hem straks ook in Nederland kunt kopen is nog niet zeker.

Tijdens Google I/O verwachten we nog meer nieuwe hardware. Zo ziet de Google Pixel 7a vermoedelijk het levenslicht. Dat is het nieuwe instapmodel van Google. Onze verwachtingen van deze smartphone hebben we eerder al op een rij gezet. Ook lanceert Google mogelijk zijn nieuwe tablet én krijgen we meer over Android 14 te horen. Die nieuwe versie van het besturingssysteem zal later dit jaar officieel verschijnen.

Op de hoogte blijven van het laatste Google-nieuws? Download de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op InstagramTwitterGoogle Nieuws of Facebook.

Lees het laatste nieuws over Google:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel Fold
Google Pixel Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu