Google Pixel gekraakt op hackevenement in Zuid-Korea

Rick van der Veer
14 november 2016, 16:40
2 min leestijd
Google Pixel gekraakt op hackevenement in Zuid-Korea

De Google Pixel is door een groep Chinese hackers binnen een minuut gekraakt. De hackers deden mee aan een competitie in Zuid-Korea, waar onder meer smartphones en webbrowsers onder vuur lagen.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel hack

Een groep Chinese hackers heeft de software van de Google Pixel in minder dan 60 seconden open weten te breken. De hack werd gedaan op PwnFest, een wedstrijd voor hackers die ieder jaar in Zuid-Korea wordt gehouden. Met de hack wisten de Chinezen volledige toegang op afstand te krijgen tot Googles nieuwe smartphone, waaronder berichten, telefoongesprekken en contactpersonen. De Pixel XL, die over grotendeels dezelfde hardware beschikt, is vermoedelijk ook kwetsbaar.

Google Pixel zero day exploit November 2016

De hackers in kwestie zijn zogeheten white hat hackers. Dit zijn hackers die de fouten die zij vinden niet voor kwaadaardige doeleinden gebruiken, maar ze melden aan bedrijven. Deze groep in het bijzonder is dan ook werkzaam voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity. Met de Google Pixel hack wist de groep maar liefst 120.000 dollar te verdienen.

De Google Pixel was niet de enige die gehackt werd op PwnFest. Dezelfde hackers die verantwoordelijk waren voor de Pixel-hack wisten ook gaten te vinden in Adobe Flash. Daarnaast werd ook Microsofts Edge-browser gekraakt terwijl ook Safari op macOS Sierra het onderspit moest delven. Of ook de iPhone-versie van Safari getroffen is door dit lek is onduidelijk.

Google Pixel update

Volgens Google wordt het lek in de Pixel dat tijdens de hack gevonden is zo snel mogelijk gedicht. Door een lek dat in Google Chrome werd gevonden kregen de hackers toegang tot het toestel. Chrome zelf zou inmiddels al via de Play Store geüpdatet zijn. Wanneer er een update voor de Pixel uit zal worden gebracht is nog onduidelijk.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: TheRegister
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel XL
Google Pixel XL

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu