De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel-foto’s tonen toestel in het zwart, blauw en zilver

Thomas Haenen
4 oktober 2016, 10:28
2 min leestijd
Google Pixel-foto’s tonen toestel in het zwart, blauw en zilver

Er zullen drie Google Pixel kleuren beschikbaar zijn om uit te kiezen, zo blijkt uit nieuwe foto’s die vannacht uitgelekt zijn. Het toestel wordt vanavond officieel onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Google Pixel kleuren

Consumenten krijgen de keuze uit een zwarte, zilveren en blauwe Google Pixel, zo blijkt uit foto’s van TechnoBuffalo. De iets grotere Google Pixel XL verschijnt in dezelfde kleuren. De foto’s tonen de toestellen aan alle kanten, waaruit blijkt dat de smartphone grotendeels uit metaal en glas bestaat.

Hoewel de smartphones door HTC geproduceerd worden, is het logo van die Taiwanese fabrikant niet op het toestel terug te zien. Zoals we eerder al hoorden wil Google deze smartphones enkel met zijn eigen merknaam uitbrengen. Achterop zien we dan ook alleen een prominente G, van Google. Ook de vingerafdrukscanner en een enkele cameralens met een led-flitser zijn achterop geplaatst. De Pixel en Pixel XL beschikken op het grotere scherm na over een vrijwel identiek design.

De Google Pixel en Pixel XL worden vanavond officieel gepresenteerd. Om 18:00 uur vindt in New York het ‘Made by Google’-evenement plaats waarop de smartphones onthuld worden. Ook de Chromecast Ultra, Google Home en verschillende andere producten zullen op het evenement getoond worden. In onze vooruitblik op het Google-event lees je wat je vanavond nog meer kunt verwachten.

Meer over de Google Pixel

Volgens de laatste geruchten beschikt de Google Pixel over een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De Pixel XL beschikt over een iets groter scherm van 5,5 inch met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Beide zijn ze uitgerust met een Snapdragon 821-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en een 12 megapixel-camera achterop. Voorop zit een 8 megapixel-camera voor selfies. Consumenten krijgen de keuze uit modellen met 32 of 128GB opslagruimte, naast natuurlijk de drie bovenstaande kleuropties.

Vanavond wordt waarschijnlijk ook de releasedatum en adviesprijs bekendgemaakt. De verwachting is dat beide smartphones nog deze maand in de winkels liggen, vermoedelijk met een pittige adviesprijs. Hoewel de Nexus-toestellen doorgaans redelijk voordelig verkocht werden, zouden de Google Pixel-smartphones rond de 700 euro gaan kosten.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu