De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel-camera heeft last van lens flare; oplossing onderweg

Thomas Haenen
26 oktober 2016, 9:18
2 min leestijd
Google Pixel-camera heeft last van lens flare; oplossing onderweg

De Google Pixel-camera lijkt enkele kleine kuren te hebben. In selecte gevallen neemt de camera net wat teveel licht mee in foto’s. Een oplossing zou al onderweg zijn.

Lees verder na de advertentie.

Google Pixel lens flare

De camera heeft soms last van een net wat te prominent ‘halo effect’, zo melden gebruikers op Reddit. Daardoor komen zonnestralen soms wel erg prominent in beeld op het toestel. Deze lens flares zie je terug op elke smartphone en zijn deels een stylistisch element: ook veel filmmakers maken er gretig gebruik van. Toch geeft Google toe dat de Pixel er net wat te overijverig in is.

Google Pixel lens flare

IsaacOnCamera, een medewerker van het bedrijf, heeft op Google+ laten weten dat het zich bewust is van de problemen. “De Pixel heeft inderdaad teveel ‘Halo/Arc’-flare. (…) Jullie kunnen een software-update verwachten binnen enkele weken die de kwaliteit van het effect zal verbeteren. We werken aan enkele algoritmes die de flare herkennen en hem op wiskundige wijze verwijderen van de foto. Daarvoor moet je wel de HDR+-modus inschakelen,” aldus Isaac.

Google zegt daarnaast dat het geen zin heeft om het toestel om te ruilen voor een nieuw exemplaar. Alle Google Pixel en Pixel XL-camera’s worden vrijwel volledig door software aangestuurd, waardoor ze allemaal dezelfde foto’s maken met hetzelfde type flare. Een eventueel nieuw exemplaar zou dus met hetzelfde probleem zitten. Wanneer de update precies wordt uitgerold is nog onbekend.

Google Pixel XL review

De Google Pixel en Pixel XL beschikken over een 12,3 megapixel-camera. In onze voorlopige Google Pixel XL review gaven we aan dat deze camera zeer indrukwekkend is. Foto’s worden snel geschoten en zijn scherp en kleurecht, zelfs in situaties met weinig licht. De toestellen zijn sinds vorige week verkrijgbaar in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. Of en wanneer ze in Nederland worden uitgebracht is nog altijd onbekend.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu